Sykling, de bolivianske lekene:

De bolivianske lekene: Gullkandidat sendt hjem etter fuktig bytur

Satt på første fly hjem. Mer straff kan vente.

SENDT HJEM: Richard Carapaz var vant favorittene til å vinne landeveisrittet under de bolivianske lekene, men det var før han og to lagkamerater drakk seg fulle under et restaurantbesøk i Colombia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
SENDT HJEM: Richard Carapaz var vant favorittene til å vinne landeveisrittet under de bolivianske lekene, men det var før han og to lagkamerater drakk seg fulle under et restaurantbesøk i Colombia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Presidenten i den ecuadorianske olympiske komité, Augusto Moran, forteller at en trio ble sendt hjem fra de bolivianske lekene på grunn av fyll.

De involverte rytterne skal ifølge nettstedet cyclingpub.com være Richard Carapaz, Jonathan Caicedo og Jonathan Narvaez.

Opplysningene bekreftes også av Moran overfor radiostasjonen Sonorama.

- Noen ringte meg seint på kvelden og etter å ha saumfart dokumentasjon og vitneutsagn fra personer som overvar hendelsen, besluttet vi å ta de ut av troppen og sendte dem hjem til Ecuador, sier Moran til radiostasjonen.

Festet foran prominente idrettsledere

Trioen skal ha blitt observert av personer fra landets olympiske komité og idrettsdepartement, da de angivelig var godt påseilet på en restaurant i den kolombianske byen Santa Marta.

Idrettsutøverne skulle konkurrere for hjemlandet under de bolivianske lekene, et regionalt mesterskap som omfatter en rekke idretter, deriblant landeveissykling og som foregår i Sør-Amerika om høsten.

Carapaz, som til daglig tjener sin lønn som klatrer i spanske Movistar, var sett på som en potensiell gullkandidat i landeveisrittet. Men det får 24-åringen nå ingen mulighet til å bevise.

Denne sesongen har han blant annet vært i aksjon under Spania rundt og Critérium du Dauphiné i laget som også huser Nairo Quintana.

Vurderer ytterligere straff

Caicedo sykler for colombianske Bicicletas Strongman, mens Narvaez er Axeon Hagens Berman-rytter i det daglige.

Det ecuadorianske sykkelforbundet skal nå gå igjennom dokumentasjon og vitnesbyrd etter hendelsen og vurdere om de involverte rytterne skal straffes ytterligere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer