Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De bør angre

OSLO/SUN VALLEY (Dagbladet): - Det er trist at folk forhåndsdømte meg. Jeg håper at de vil angre på det, sier Kristina Smigun (24), som er renvasket etter dopinganklagene. Bente Skari beklaget i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror ikke folk skjønner hvor forferdelig det er å bli beskyldt for noe som man ikke har gjort, sier den estiske langrennsløperen Kristina Smigun til Dagbladet etter å ha levd med dopingmistankene over seg siden den positive A-prøven ble offentliggjort forrige uke.

Da sjokkmeldingen om Smigun kom, uttalte Bente at hun følte seg lurt. Gårsdagens melding om at B-prøven ikke inneholder anabole steroider var nesten like overraskende, men meldingen ble gledelig mottatt i den norske langrennsleiren.

- Beklager

- Jeg beklager at jeg har uttalt meg tidligere om A-prøven. Men jeg poengterte også da at det var A-prøven jeg uttalte meg om. Jeg synes at det er bra at hun nå er på startstreken i Salt Lake. Godt at hun får reinvasket seg, sier Skari.

Unnskyldningen vil garantert bli godt mottatt i Estland.

- Jeg er sliten, særlig mentalt. Formen er dårlig, og jeg tror ikke at jeg vil komme tilbake i like godt slag som tidligere i vinter. Det vil ta lang tid å komme over dette, sier Smigun til Dagbladet.

Nå er hun mest opptatt av hvordan det blir å se sine konkurrenter inn i øynene igjen.

- Jeg håper at de synes synd på meg. Jeg har tross alt verken brukt eller blitt tatt for bruk av ulovlige midler, sier hun.

Kritisk Samdal

Bente har bestemt seg for å kontakte Smigun under OL.

- Men hva jeg kommer til å si til henne, sier jeg ikke.

Kvinnetrener Svein Tore Samdal er sterkt kritisk og ikke så reint lite utrygg som følge av Smigun-saken.

- Jeg stusser på at de gikk ut med A-prøven. Det er utrolig trist for henne, og forferdelig dårlige prosedyrer. Dette handler om personvern, sier han.

Samdal er skremt på vegne av sine egne.

- Dette er skummelt. Det kunne ha skjedd hos oss også.

Derfor krever Samdal at FIS gjør alt for å gjenskape tilliten.

- Vi må få en redegjørelse. Ellers er vi ikke trygge.

LETTET: Kristina Smigun under pressekonferansen i Tallinn i Estland i går, etter at det ble klart at B-prøven hennes var negativ.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!