- De brukte mer krefter på å bekjempe hverandre enn å ta opp kampen mot de andre nasjonene.

Bjørn Ferry skriver om mobbekultur blant de svenske skiskytterjentene.

OPPGJØR MED MOBBEKULTUR: Björn Ferry forteller om en mobbekultur blant de svenske jentene på skiskytterlandslaget, i boka «Ferry Tales», som slippes om to uker.
OPPGJØR MED MOBBEKULTUR: Björn Ferry forteller om en mobbekultur blant de svenske jentene på skiskytterlandslaget, i boka «Ferry Tales», som slippes om to uker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske OL-gullvinneren Bjørn Ferry (36) la opp som skiskytter etter sist vinter, etter mer enn ti år i verdenscupsirkuset - og i boka «Ferry Tales» oppsummerer han karrieren.

Ferry var ofte bedre til å snakke for seg, enn å levere stabile toppresultater, og han sparer ikke på kruttet i boka heller.

De norske skiskyttergutta Emil Hegle Svendsen og Tarjeo Bø blir framstilt som glade partygutter, men henvisning til flere solide fester, men noe av det som får mest oppmerksomhet i Sverige er Ferrys oppgjør med det han kaller en real mobbekultur blant de svenske skiskytterdamene.

«De fires gjeng » «Stemingen i damelaget har nok aldri vært dårligere. Et realt lavtrykk som kjennes på lang vei. Mobbing er hva det er. De fires gjeng bestående av Anna Maria Nilsson, Jenny Jonsson, Helena Ekholm og Elisabeth Högberg mot lagkameratene Ingela Andersson og Anna Karin Strömstedt. Iskaldt. Ingela Andersson ble tatt ut til stafetten, men ville ikke gå, hun var så redd for hva de fires gjeng ville si dersom det ikke gikk bra, og Anna Karin Strömstedt fikk plutselig en diffus føling i halsen om morgenen. Da fikk Jenny Jonsson og Elisabeth Högberg gå, og det gikk som forventet. Sakte. 10. plass til slutt, til tross for at de skjøt best av alle», skriver Björn Ferry i «Ferry Tales.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer