- De burde kalle Rooney «Braveheart»

Carew med navneforslag.

(Dagbladet.no): John Carew kalles populært Hulken i Aston Villa, mens Wayne Rooney av onde tunger blir sammenlignet med Shrek. Nå lanserer nordmannen et Mel Gibson-inspirert kallenavn til Manchester United-spissen.

Rooney gjorde et strålende innhopp på stillingen 0-0 mot Aston Villa i går, og scoret det siste målet i 2-0-seieren. United-fansen sang seg hese om 22-åringen de kaller «The white Pelé», men Carew har et bedre forslag: «Braveheart»

- De burde kalle Rooney «Braveheart» eller noe sånt, fordi han spiller med stort hjerte, sier Carew ifølge nyhetsbyrået PA.

Verdt sin vekt i gull

De fleste kjenner «Braveheart» gjennom Mel Gibsons Oscar-belønnede film om den skotske frihetskjemperen William Wallace.

I går var det imidlertid Rooney som hadde regien, og det som imponerer Carew aller mest er den voldsomme energien i 22-åringens spill.

- En spiller som det er verdt sin vekt i gull. Han misset én sjanse, men løpet hans fra midtbanen var fantastisk, og mange spisser ville ikke en gang tenkt tanken på å gjøre noe sånt. Han kom seg i en god posisjon, og da han scoret gjorde han det igjen, sier Carew.

Fabio Capello var på plass på tribunen, for første gang siden han overtok jobben som landslagssjef. Han fikk se sin gamle elev i Roma komme brukbart fra møtet med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, men det var ikke Carew Capello var kommet for å se.

ROONEY ER BRAVEHEART: John Carew mener Wayne Rooney fortjener å kalles Braveheart, på grunn av sin oppofrende og energiske spillestil. Foto: AFP/REUTERS/SCANPIX. Fotomanipulasjon: Dagbladet.no
ROONEY ER BRAVEHEART: John Carew mener Wayne Rooney fortjener å kalles Braveheart, på grunn av sin oppofrende og energiske spillestil. Foto: AFP/REUTERS/SCANPIX. Fotomanipulasjon: Dagbladet.no Vis mer

Nordmannen mener England og Capello er heldige som har en spiss som Rooney.

- Engelskmenn bør være stolte av ham, for de har en strålende spiller med en strålende framtid. Han er en type spiller som vil passet inn i ethvert lag i verden. Jeg er sikker på at Fabio Capello ønsker å bygge laget sitt rundt Rooney, fordi han har målt seg mot store lag og spillere før, sier Carew.

Ber Capello vise storsinn

Hans egne rekkekamerater Gabriel Agbonlahor og Ashley Young har vært positive engelske innslag i Premier League denne sesongen, men var ikke i nærheten av sitt beste i går.

Carew håper ikke Capello legger for mye vekt på lørdagens kamp mot United i bedømmelsen av Villa-spillerne.

- Han bør ikke dømme dem ut fra en kamp, absolutt ikke. Det er strålende spillere, og jeg er sikker på at han kommer til å se video av dem fra tidligere kamper, sier Carew, og legger til at de kanskje var ekstra anspente på grunn av tilstedeværelsen til landslagssjefen.

Det avviser imidlertid Agbonlahor.

- Om jeg var nervøs fordi Capello satt på tribunen? Nei, jeg tenkte ikke på det i det hele tatt, sier han.

- De burde kalle Rooney «Braveheart»
<B>FIKK EN DRØY TIME:</B> John Carew var tilbake etter skade, og ble byttet ut etter en drøy time.
<B>SUPERINNBYTTER:</B> Sir Alex Ferguson sammenlignet innhoppet til Wayne Rooney med en tidligere superinnbytter, Ole Gunnar Solskjær.