- De burde scoret flere

Drillo om Nederlands 14 kvalikmål. Norge har 2.

HOLDER MOTET OPPE: Landslagssjef Egil Olsen mener fortsatt at Norge er i en ganske god posisjon før kampen mot Nederland, en motstander han mener har flere svakheter. Drillo vurderte på forhånd mulighetene for poeng for like store i Makedonia som i Nederland, noe han fortsatt står for.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
HOLDER MOTET OPPE: Landslagssjef Egil Olsen mener fortsatt at Norge er i en ganske god posisjon før kampen mot Nederland, en motstander han mener har flere svakheter. Drillo vurderte på forhånd mulighetene for poeng for like store i Makedonia som i Nederland, noe han fortsatt står for. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

||| ROTTERDAM (Dagbladet.no): Optimismen som har preget den norske landslagstroppen under tilbakevendte Egil Drillo Olsen har ikke forsvunnet selv om Norge skapte kun én fattig målsjanse i kampen vi (visstnok) måtte vinne i Makedonia i helga.

Den norske gruppa har etter et blikk nummer to funnet ut at 0-0 i Skopje ikke var så altfor ille. Og når de blir bedt om å vurdere onsdagens motstander Nederland, ser heller ikke det så fælt ut.

Egil Olsen mener de oransje har klare svakheter.

- Angrepsmessig er problemet at de er for omstendelige. De burde scoret langt flere mål med de spillerne de har. Defensivt er de gode individuelt, så jeg vil si jeg er mer imponert over forsvaret enn angrepet deres, sier Drillo til Dagbladet.

Ekstrem hjemmestatistikk
Nederland har 20-3-0 som fasit på de siste 23 hjemmekampene i kvalikene, og har 63-4 i målforskjell. De har også scoret 14 mål i VM-kvaliken hittil, mot Norges to.

Drillo bryr seg ikke katta om supertallene.

- Jeg liker faktisk at lag har sånn statistikk som du nevner. Etter så mange kamper uten tap på rad, da kommer alltid det første tapet nærmere, de må jo tape en gang. Dette har noe med forventningspress å gjøre også. Jeg holder også fast ved at det er en fordel å møte Nederland når de har sikret gruppeseieren, sier Egil Olsen.
 
- Kan Nederlands arroganse felle dem?

- Jeg kjenner noen arrogante nederlendere, men jeg kjenner mange nordmenn også. Jeg tror altså ikke sjansene våre er svekket. Vi får se hvor mange bytter de gjør, men jeg håper på en kamp som den vi hadde mot Tyskland. Vi møter et lag som vil underholde hjemmepublikummet og angripe, og da gjelder det for oss å holde femmeren kompakt og tette hullene bakover og komme på overganger, sier Drillo.

Grindheim kjenner typen
Christian Grindheim har hatt sitt fotballhjem i Nederland en god stund allerede, og han gir sjefen rett i vurderingen av hollendernes selvbilde.

- De kan være veldig arrogante når det gjelder fotball, det er helt sant. De vet jo selvfølgelig de er gode, men samtidig kan de ikke slå i bordet med de beste resultatene i mesterskap, sier Grindheim til Dagbladet.

ARROGANTE: Christian Grindheim mener nederlenderne, selv om de med rette vet de holder et høyt nivå, kan være arrogante når det gjelder fotballen de spiller.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
ARROGANTE: Christian Grindheim mener nederlenderne, selv om de med rette vet de holder et høyt nivå, kan være arrogante når det gjelder fotballen de spiller. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Hva er deres største svakheter?

- Jeg tenker vel først på fireren bak i så fall, men samtidig har de så gode offensive kvaliteter at det ikke alltid spiller så stor rolle. De er ekstremt gode til å spille ball, men vi kan få gode muligheter på overganger dersom vi orker å ta de mulighetene bedre enn mot Makedonia. Det kan være en fordel for oss, og det er bare å løpe til vi stuper på midten, sier Heerenveen-proffen.

Gjennomprofesjonelle
John Arne Riise vurderes som stopperalternativ før kampen på onsdag, en rolle han har spilt med bravur i Roma denne sesongen, blant annet mot Robin van Persie i Champions League.

- Jeg har sagt til Drillo at jeg er klar for å ta den plassen dersom han ønsker det, men aller helst vil jeg spille på venstrebacken, sier Riise til Dagbladet.

Også han peker på den i overkant ballkjærlige innstillingen når han blir bedt om å plukke ut hollendernes svakeste egenskaper.

- Det er ikke mange svakheter de har, nederlenderne, men de har kanskje i overkant mye possession til tider, sier Roma-proffen.

Han håper kanskje de hollandske spillerne fortsatt har feiring i blodet når de går utpå matta på De Kuip i morgen, men tror vel egentlig ikke så mye på det.

- De fikk nok feire den kvelden og kose seg, men de er så gjennomprofesjonelle at når de har et ansvar for å underholde den kvelden, og samtidig et generelt ansvar for lagene i gruppa, så har de fullt fokus på det, sier Riise.

SAMLER STYRKE: Egil Olsen (t.v.) og John Carew på treningen til det norske fotballandslaget på Woudestein stadion i Rotterdam i dag.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SAMLER STYRKE: Egil Olsen (t.v.) og John Carew på treningen til det norske fotballandslaget på Woudestein stadion i Rotterdam i dag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer