Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De Clercq vant med et par centimeter

Hårfin seier på syvende etappe av Giro d'Italia.

ALENE I FJELLENE: De Clercq satt lenge i brudd, og klarte såvidt å sikre seieren foran Michele Scarponi. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / Scanpix
ALENE I FJELLENE: De Clercq satt lenge i brudd, og klarte såvidt å sikre seieren foran Michele Scarponi. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / Scanpix Vis mer

Belgieren Bart De Clercq vant overraskende den sjuende etappen av Giro d?Italia fredag. Lotto-rytteren stakk av gårde på vei inn i den siste stigningen. Han hadde en solid ledelse med 3 kilometer igjen, men forspranget holdt bare så vidt til seier foran et jagende felt.

Bare noen få centimeter skilte ham fra italienske Michele Scarponi. Det var De Clercqs første store seier som syklist. Etappen var den korteste i årets utgave av Giro d?Italia og var bare på 110 kilometer, men inneholdt to annen kategori stigninger. Det var den første av åtte etapper med avslutning oppe på et fjell. Peter Weening fra Nederland kom inn med hovedfeltet med samme tid som vinneren og beholdt den rosa ledertrøyen. Lars Petter Nordhaug ble nummer 61 på etappen slått med 1.29 minutter av vinneren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media