Christian Eriksen:

De danske tårene: – Ekstrem hendelse

Etter at Christian Eriksen (29) fikk hjertestans og kollapset under Danmarks kamp mot Finland i EM lørdag, har de danske landslagsspillerne fått hjelp fra psykologer. Hotellet de bor på ble etterhvert forvandlet til et krisesenter.

LAGÅND: Det danske langslaget dannet en ring rundt Christian Eriksen da han fikk livreddende førstehjelp og kjempet om livet etter å ha kollapset på fotballbanen. Foto: Reuters/NTB
LAGÅND: Det danske langslaget dannet en ring rundt Christian Eriksen da han fikk livreddende førstehjelp og kjempet om livet etter å ha kollapset på fotballbanen. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Det er en ekstrem hendelse på mange måter, men voldsomme synsinntrykk. Det å være vitne til at en god lagkamerat og medspiller nærmest kjemper for livet og ut ifra det jeg forsto på legene var klinisk død, er ikke et hyggelig syn å være vitne til, sier tidligere fotballdommer og psykologspesialist Tom Henning Øvrebø.

Christian Eriksen fikk hjertestans og kollapset under Danmarks kamp mot Finland i EM lørdag.

Deretter fikk han hjerte- og lungeredning mens spillerne, etter beskjed fra den danske landslagskapteinen Simon Kjær, dannet en ring rundt Eriksen slik at TV-kameraene ikke skulle fange opp Eriksens kamp for livet.

Noen med blikket vendt inn mot Eriksen. Andre med blikket vendt ut mot publikum.

– Rammene rundt her er også krevende. Det at det skjer midt i en kamp som sendes over hele verden, selv om det er et Europamesterskap. Det har mye medieoppmerksomhet og det har tilskuere på tribunen. Det å være vitne til det kan være veldig traumatisk, sier Øvrebø, som påpeker at det er svært individuelt hvordan man takler en slik hendelse:

– Noen kan komme seg fint gjennom en sånn hendelse uten at man opplever traumatiske reaksjoner i ettertid, selv om det er krevende der og da. Det er litt avhengig av hvor sterke sanseinntrykkene er, hvor nært på man er. Man noen valgte å snu ryggen til, da kan dette sanseinntrykket bli noe dempa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer