TILBAKE: Christian Eriksen og co. sikret 2-0-seier mot Wales i Nations League-debuten. Foto: Michael Zemanek / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
TILBAKE: Christian Eriksen og co. sikret 2-0-seier mot Wales i Nations League-debuten. Foto: Michael Zemanek / BPI / REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Den danske fotballkonflikten:

De danske vikarene får spillerslakt: - Tenk deg om før du blærer deg

De danske landslagsspillerne takker de som sa nei til å vikariere under streiken.

Den danske fotballkonflikten ble satt på vent etter at spillerne og Det danske fotballfotbundet kom til en midlertidig enighet på torsdag

Konflikten bunner i en strid om kommersielle rettigheter og spillernes ønske om å ha mer kontroll over egne sponsorer.

Da spillerne ikke ble hørt, svarte de med å gå ut i en streik som førte til at forbundet hentet inn vikarer til å spille onsdagens privatlandskamp mot Slovakia.

Etter gårsdagens 2-0-kamp mot Wales, hvor Åge Hareide og co. var tilbake på banen, freste flere av spillerne mot vikarene.

- I min verden var det aldri det riktige landslaget. Derfor sier jeg også at vi fortsatt er ubeseiret i tjue landskamper, sier Simon Kjær til Ekstra Bladet, med henvisning til vikarenes 3-0-tap mot Slovakia.

Takker de som sa nei

Den midlertidige avtalen, som innehar de samme betingelsene som den eksisterende avtalen, skal reforhandles i dag.

Det vikarierende landslaget kan ha hindret en mulig straff av UEFA, men de danske landslagsspillerne er ikke veldig takknemlige av den grunn.

- Jeg støtter det ikke. Det kan godt være at det ble sagt at spillerne ikke tok noen side i saken … men det gjorde de jo, sier Kjær.

Sevilla-midtstopperen sier at han er glad for at kampen ble spilt, men legger til at de helst skulle spilt kampen selv.

- Jeg vil heller si takk til de 990 spillerne som sa nei. Det har ikke blitt nevnt. Én av mine beste venner spiller i andredivisjon, og han sa nei. Skal man se egoistisk på saken, så ser jeg at han aldri får muligheten til å spille en landskamp.

Saken fortsetter under bildet.

KRITISK DUO: Mathias Zanka Jørgensen (til høyre) og Simon Kjær (til venstre) takker spillerne som sa nei til å spille mens landslagsspillerne streiket. Foto: Alexander Nemenov / AFP Photo / NTB Scanpix
KRITISK DUO: Mathias Zanka Jørgensen (til høyre) og Simon Kjær (til venstre) takker spillerne som sa nei til å spille mens landslagsspillerne streiket. Foto: Alexander Nemenov / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Twitter-feide

Midtstopperkollega Mathias Zanka Jørgensen tok til Twitter forrige uke for å forklare fansen hvorfor spillerne gjør som de gjør.

Samtidig sendte Huddersfield-spilleren et ironisk «gratulerer» til Daniel Holm, én av vikarene mot Slovakia, som gikk ut på Twitter for å uttrykke glede over å ha fått sin debut på landslaget.

- Man burde tenke over at mange fotballspillere i dette landet har spilt i Superligaen, førstedivisjon og utlandet uten å få en landskamp, selv om de har drømt om det, sier Zanka Jørgensen til Ekstra Bladet.

Huddersfield-spilleren var én av mange som truet med streik i 2014 da F.C. København skulle ut i Champions League-kvalik mot Bayer Leverkusen samtidig som spillerne kjempet for bedre rettigheter til spillerne i første- og andredivisjon.

- Jeg kan bare si at når man får en landskamp etter at tusen spillere har sagt nei, og skriver på den måten som han gjorde når mange før ham har prøvd å komme på landslaget, så bør man slappe av litt før man blærer seg på Twitter.

- Ikke optimalt

Det danske landslaget vant 2-0 i Nations League-debuten mot Wales.

- Det var ingen optimal oppladning, men vi holdt buret rent, scoret mål og vant kampen. Nå må vi avslutte konflikten slik at vi kan få en enda bedre oppladning neste gang vi skal spille, sa Åge Hareide etter kampen.

Tottenham-spiller Christian Eriksen scoret begge målene.

- Man kunne merke på spillerne at de var glade for å se hverandre og for å kunne spille fotball igjen. Jeg tror ikke konflikten har påvirket forholdet mellom spillerne, fortsatte Hareide.

Danmark befinner seg i gruppe B på nivå to i Nations League. Gruppa består også av Irland og Wales.