Dagbladet eksklusivt:

- De ekstra kiloene reddet livet mitt

Hannah Halvorsen slet i flere år med en spiseforstyrrelse hun mener ble utløst av trener- og utøverkommentarer etter det første møtet med nordiske konkurrenter. Seinere var det en annen trenerkommentar som ble vendepunktet - og som kan ha bidratt til at hun overlevde en alvorlig bilulykke, tror Halvorsen i dag.

ÅPEN OM EGEN SPISEFORSTYRRELSE: Hannah Halvorsen deler sin sterke historie.
ÅPEN OM EGEN SPISEFORSTYRRELSE: Hannah Halvorsen deler sin sterke historie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var da den amerikanske langrennsløperen Hannah Halvorsen (23) gikk sitt første internasjonale skirenn i Skandinavisk Cup i Finland i 2014 at det skjedde.

I det første møte med norske, svenske og finske konkurrenter, overhørte hun kommentarer som skulle prege skitalentet i mange år. Kommentarene var ikke rettet mot henne selv, men gjorde likevel innrykk.

- Da jeg gikk mitt første internasjonale renn i Finland, var det mange uheldige kommentarer fra både trenere og utøvere fra ulike nasjoner. De sa at de kom til å bli feite om de spiste det og det. De tullet om at de veide for mye, men jeg skjønte ikke hvorfor, forteller Hannah Halvorsen til Dagbladet og legger til:

- De var jo tynnere enn meg. Det fikk meg til å tenke.

- Hvilke tanker da?

- Det var mørke tanker - at jeg ikke skulle spise det og det. Jeg droppet å spise snacksen jeg vanligvis spiste. Det ga meg et rush. Jeg spiste mindre og mindre. Det gikk ut av kontroll. Da er det vanskelig å legge på seg igjen, når man utvikler et slikt usunt spisemønster, forteller 23-åringen fra USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer