- De eldste spillerne er hissige på å bli bedre

Even Pellerud får med seg en sulten gjeng til fotball-EM.

 EVEN OG DAMENE:  Even Pellerud får i sommer med seg en sulten gjeng til EM i Sverige, mener treneren selv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EVEN OG DAMENE: Even Pellerud får i sommer med seg en sulten gjeng til EM i Sverige, mener treneren selv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Landslagssjefen gleder seg over kombinasjonen av veteraner og unge spillere i troppen til EM i Sverige i sommer.

Da Pellerud overtok trenerjobben ved nyttår, hadde landslaget prestert svakere enn normalt over lengre tid. Han er usikker på hvor mye bedre fotballjentene er blitt, men mener de viser sult og er blitt mer selvstendige.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi ligger an og hvordan spillerne har respondert. De har tatt tak selv og jobber virkelig for å bli bedre. Jeg er mest fornøyd med at de er såpass selvgående, sier 60-åringen før han fortsetter:

- Det er et spennende lag med en kombinasjon av veteraner og ungdommer, og alle er sultne. Det er spesielt morsomt at de eldste spillerne er hissige på å bli bedre. Vi har en del sterke lederpersoner med riktige holdninger.

- Og målet for EM?

- Vi visste i januar at vi måtte heve oss for å kunne kjempe om en medalje. Målsettingen er fortsatt å nå semifinalen. Vi får se om vi har gått de 15-20 prosentene i riktig retning. Svaret får du når turneringen er i gang, sier Even Pellerud til NTB.

Hemmelighetsfull Landslagssjefen håper laget viser framgang i oppkjøringskampen mot Frankrike lørdag.

De norske fotballjentene la bak seg en god treningsuke i Lillestrøm før avreise til Frankrike mandag. Med drøyt to uker til EM-starten i Sverige skal treningsdosene reduseres. Pellerud håper å se norsk finfotball inn mot mesterskapet.

- Vi har hatt en flott uke med mye godt arbeid, både fysisk og fotballmessig. Det har fungert bra, og jeg er veldig takknemlig for at klubbene har latt oss få denne uken til trening.

- Framover skal vi trappe ned treningsdosene. Vi har fått bygd opp energilagrene, blitt kvitt skader og slikt. Det blir lettere trening og mer fotball. Vi skal jobbe med detaljer, formasjoner, laguttak, dødballer. Vi vil nok være kommet lenger på de bitene i Frankrike, men vi vil ikke vise alt, som for eksempel offensive dødballer, der nede, sier en noe hemmelighetsfull Pellerud.

Viktige testkamper Landslagssjefen mener kampene mot Frankrike og Russland (5. juli) blir viktige og nyttige. Han er glad for at det er kamp om plassene i landslaget.

- Vi har et begrenset antall kamper i løpet av et år, så det er viktige kamper. VI har ganske mange spillere som nå har fått en mulighet til å vise hva de kan. Noen kommer til å styrke sin stilling, mens det blir motsatt for andre. Vi er i en spennende fase og holder kampen åpen om en del posisjoner, sier Pellerud.

- Det er vel heller ikke ugunstig med et godt resultat mot Frankrike?

- Vi skal forsøke å lande på en åpningsformasjon og hvordan det skal se ut i EM, men man skal aldri kimse av gode resultater. Det er godt å ha med seg, sier han.

(NTB)