IKKE GODT NOK: Sadio Mané og Philippe Coutinho fant tonen for Liverpool og ordnet sammen 1-1, men Liverpool klarte ikke å vinne borte mot Spartak Moskva. Foto: Foto: Action Images via Reuters/John Sibley
IKKE GODT NOK: Sadio Mané og Philippe Coutinho fant tonen for Liverpool og ordnet sammen 1-1, men Liverpool klarte ikke å vinne borte mot Spartak Moskva. Foto: Foto: Action Images via Reuters/John SibleyVis mer

Champions League-gruppespillet: Runde 2

De engelske lagene herjer i Champions League - bortsett fra Liverpool: - Skandale

Harry Kane fortsatte målshowet med hat trick for Tottenham i kveld, mens Kevin De Bruyne åpnet målkontoen for Manchester City. Liverpool spilte endelig med sine fire store offensive stjerner, men klarte likevel ikke å vinne.

  • Spartak Moskva - Liverpool 1-1
  • APOEL - Tottenham 0-3
  • Manchester City - Sjakhtar Donetsk 2-0

(Dagbladet): Nå har tre blitt til fire.

Fire store problemer for alle forsvarene som Liverpool møter.

Omsider er Liverpools offensive kvartett Philippe Coutinho, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino endelig klar for å spille sammen som en enhet, etter at både Coutinho og Mané har hatt sine uker på sidelinjen i sesonginnledningen.

Den som synes det var tøft nok å stoppe de tre sistnevnte - som Arsenal da de tapte 0-4 på Anfield for en måned siden - får det enda vanskeligere nå som den aller største stjernen Coutinho er tilbake i toppslag.

Brasilianeren viste gammel storhet mot Leicester i helga og gir et ekstra uromoment for forsvarsspillerne å passe på i et allerede forrykkende offensivt mannskap. Det fikk Spartak Moskva erfare i kveld da Mané og Coutinho kombinerte inn 1-1 etter en halvtime.

Da hadde imidlertid Fernando allerede sendt hjemmelaget i føringen i Moskva. Liverpool presset på for matchvinnerscoringen i 2. omgang, men det ble bare nesten til tross for flere store sjanser.

HERJET: Harry Kane banket inn tre nye mål mot APOEL. Foto: Action Images via Reuters/Matthew Childs
HERJET: Harry Kane banket inn tre nye mål mot APOEL. Foto: Action Images via Reuters/Matthew Childs Vis mer

Det ble lagt til åtte minutter etter Spartak-keeper Artem Rebrov stygge skade. Selv om det oppsto en ny skade på overtid, ble det ikke lagt til ytterligere minutter. Det fikk Viasat-kommentator Morten Langli til å reagere.

- Det er en skandale at dommeren ikke legger til mer, men Liverpool kan først og fremst skylde på seg selv, konkluderer Viasat-kommentator Morten Langli.

England regjerer

Det holdt ikke til seier. Dermed står Liverpool fortsatt uten triumf i årets gruppespill i Champions League, mens alle de andre engelske lagene har vunnet samtlige av sine kamper og topper sine respektive grupper.

Det er etterlengtet for engelsk klubbfotball etter flere magre år i Champions League. Med hele fem sterke lag med i årets gruppespill og en god start på turneringen, stiger håpet om at de engelske storlagene kan utfordre Real Madrid og co. igjen.

Forrige runde vant fire av fem engelske lag sine kamper i Champions League, mens Liverpool spilte uavgjort hjemme mot Sevilla. I kveld vant både Tottenham og Manchester City igjen, mens Liverpool avga poeng på ny.

ENDELIG: Kevin De Bruyne fant omsider veien til nettmaskene igjen hjemme mot Sjakthar Donetsk. Foto: NTB Scanpix
ENDELIG: Kevin De Bruyne fant omsider veien til nettmaskene igjen hjemme mot Sjakthar Donetsk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fasiten så langt er imponerende for fire av fem engelske lag:

* Manchester City topper gruppe F med seks poeng og 6-0 i målforskjell på to kamper.

* Tottenham topper gruppe H med seks poeng og 6-1 i målforskjell etter to kamper, helt likt med tittelforsvarer Real Madrid.

* Manchester United topper gruppe A med tre poeng og 3-0 i målforskjell på én kamp.

* Chelsea topper gruppe C med tre poeng og 6-0 i målforskjell etter én kamp.

* Liverpool er nr. 2 i gruppe E med to poeng og 3-3 i målforskjell på to kamper.

Poengdeling i Moskva

Så lenge de fire store, Coutinho, Salah, Mane og Firmino, skinner, dekker det over mye av de defensive svakhetene.

Det holdt imidlertid ikke for Liverpool i kveld.

Firmino var svært nær kampens første scoring med sin heading etter 17 minutter, men i stedet banket landsmannen Fernando inn et nydelig frisparkmål 300 sekunder senere.

NORSK INNSLAG: APOELs Ghayas Zahid tapte 0-3 mot Tottenham i kveld. Foto: REUTERS/Yiannis Kourtoglou
NORSK INNSLAG: APOELs Ghayas Zahid tapte 0-3 mot Tottenham i kveld. Foto: REUTERS/Yiannis Kourtoglou Vis mer

Så spilte Mané fri Coutinho, som fra sin frie indreløperrolle løp gjennom Spartak-forsvaret og utliknet til 1-1. Salah burde sendt gjestene i ledelsen like før pause, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Jürgen Klopps menn presset på for matchvinnerscoringen etter pause, men effektiviteten var ikke god nok. Selv ikke Salahs kjempesjanse seks minutter på overtid gikk i mål. Dermed ble det poengdeling i Russland.

Kane scoret tre

De øvrige engelske lagene kunne imidlertid juble for nye trepoengere. Manchester City fikk besøk av Sjakhtar Donetsk, mens Tottenham gjestet APOEL i Nicosia.

Kevin De Bruyne hadde ikke scoret tidligere denne sesongen, men i kveld løsnet det omsider for belgieren, som banket inn 1-0 fra 20 meter like etter pause. Nok en gang var David Silva nest sist på ballen. Like før slutt la Raheem Sterling på til 2-0.

NESTEN: Jürgen Klopp og Liverpool venter fortsatt på den første seieren i gruppespillet i Champions League. Foto: REUTERS/Grigory Dukor
NESTEN: Jürgen Klopp og Liverpool venter fortsatt på den første seieren i gruppespillet i Champions League. Foto: REUTERS/Grigory Dukor Vis mer

I Kypros fortsatte Harry Kane sin utrolige borteform. Tottenham-spissen har scoret utrolige elleve mål i sine fem siste bortekamper i Premier League og fulgte opp borte mot APOEL i kveld med et magisk hat trick mot Ghayas Zahid, som spilte 90 minutter for vertene, og hans lagkompiser.

Dermed ble Kane den sjuende engelske spilleren til å score tre ganger i samme kamp i Champions League. Den første scoringen kom da han rundet keeper etter gjennomspill fra Toby Alderweireld.

Ledelsen ble doblet da Kane banket inn 2-0 fra 15 meter, før Kieran Trippier fant storscoreren foran mål og 24-åringen headet inn 3-0. Spurs har åpnet gruppespillet like bra som regjerende mester Real Madrid med 6-1 i målforskjell etter å ha møtt samme motstandere.

Spanjolene tok for øvrig del i rundens gigantduell borte mot Borussia Dortmund. Gareth Bale og to mål fra ustoppeliege Cristiano Ronaldo ordnet 3-1-seier, mens Pierre-Emerick Aubameyang scoret vertenes trøstemål.