EIERSKIFTE: OL-ringene fra lekene i Sidney ble tirsdag lagt ut for salg på eBay. Nå har de fått en ny eier. Foto: AFP PHOTO/SVEN NACKSTRAND/NTB SCANPIX
EIERSKIFTE: OL-ringene fra lekene i Sidney ble tirsdag lagt ut for salg på eBay. Nå har de fått en ny eier. Foto: AFP PHOTO/SVEN NACKSTRAND/NTB SCANPIXVis mer

De er 70 x 40 meter store og veier 50 tonn. Nå har OL-ringene fått en ny eier

- Det var et bra resultat.

(Dagbladet): Dagbladet skrev tirsdag om hvordan de gigantiske OL-ringene som ble brukt under lekene i Sydney i 2000 nå ville bli lagt ut for salg.

To dager senere har stålringene, som er 70 x 40 meter store og veier opp mot 50 tonn, byttet eier. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

«Massive» Auksjonen, hvis annonse kan ses i sin helhet her, gikk unna, og da budrunden omsider stoppet opp etter 17 bud kunne den tidligere eieren, Bernard Maas, innkassere småpene 21 100 australske dollar. Det tilsvarer omlag 130 000 norske kroner.

Ringene, som av eieren selv ble beskrevet som «massive, i god stand og kan brukes til iglo-aktige bygninger», skal nå tilbake til Sidney etter Maas fant dem i et bygg han hadde kjøpt.

- En kar Sydney kjøpte dem. Jeg ble litt gira med en gang da jeg kanskje tenkte de skulle settes opp igjen i Sydney, men han er ikke helt sikker på hva han skal gjøre med dem ennå. Kanskje de skal i retning Queensland, sier Maas til den australske rikskringkastingen.

Bra pris Grunnen til at Maas spekulerer i at ringene kan ende opp i Queensland, er at Australia vurderer om de skal søke om sommer-OL i 2028. Da vil Brisbane som er hovedstaden i Queensland være en sterk kandidat.

Han understreker samtidig at han var godt fornøyd med prisen han fikk.

- Absolutt. Det var et bra resultat, sier han, etter å ha begynt med en startpris på omlag 60 000 norske kroner.