SCORET: Vidar Nisja satte inn Vikings første mål etter kun 45 sekunder. Foto: Anders Vinje
SCORET: Vidar Nisja satte inn Vikings første mål etter kun 45 sekunder. Foto: Anders VinjeVis mer

- De er alltid litt ekle disse oppgjørene

Men Viking gikk oppskriftsmessig videre.

Tradisjonsrike FK Vidar tok i kveld imot storebror Viking til en våt og vindfull kamp i cupens 2. runde. Før oppgjøret håpet hjemmepublikummet å bli vitne til en skrell, men Viking viste raskt at de hadde helt andre intensjoner.

Selv om det hardtsatsende 2. divisjonslaget holdt følge med de mørkeblå i 70 minutter, klarte de aldri å svare på Vikings sjokkstart.

Allerede før minuttet var gått sørget nemlig Vidar Nisja for 1-0-ledelse til eliteserielaget. Et fint innlegg fra Yann-Erik de Lanley gikk gjennom hele Vidar-forsvaret og jærbuen fikk først én mulighet, før han satte ballen i mål på den andre.

- De er alltid litt ekle disse oppgjørene. Det var mye vind, og så lenge det står 1-0, er det alltid spennende, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Friskt hjemmelag Det var en oppskriftsmessig start for gjestene, men Vidar hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp. Brede Hangelands barndomsklubb tilrev seg initiativet, og hadde det ballmessige overtaket i store deler av 1. omgang. De store sjansene uteble imidlertid, og et skudd fra midtbanespiller Lasse Ihle fra drøye 25 meter, som Viking-keeper Christoffer Midbøe Lunde måtte gi retur på, var det nærmeste hjemmelaget kom scoring de første 45 minuttene.

Viking lå lavt og kompakt med begge firerne og nektet motstanderen rom. Selv var de farlige på overganger. En av dem holdt på å resultere i scoring ved Jón Dadi Bödvarsson midtveis, men skuddforsøket fra like innenfor 16-meteren ble blokkert.

Kontrollerte kampen Da lagene entret kunstgresset etter hvilen, fortsatte kampen å være jevnspilt. Begge lagene vertet opp med flere fine kombinasjonsspill - men scoringene lot vente på seg. Helt til det 70. minutt. 

Et innoverskrudd frispark fra André Danielsen fant pannebrasken til Vikings kaptein for kvelden, Johan Lædre Bjørdal. Med 20 minutter igjen på klokka, var kampen i realiteten avgjort på stillingen 2-0.

Like før slutt noterte de Lanlay seg likevel for enda et målpoeng, da han hamret inn 3-0 fra om lag 30 meter. 

Dermed tok Viking seg greit videre til cupens 3. runde - og fikk i tillegg spart spillere som Rune Almenning Jarstein, Indridi Sigurdsson, Martin Ørnskov og Patrik Ingelsten. 

- Det er en av to turneringer vi er med i, så det var deilig å gå videre. Vi skal gjøre alt for å nå så langt som mulig i cupen. Vi har heller ikke så mye folk, så det var bra at vi fikk spart noen av dem, sier Jonevret.