Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De er avskyelige dyr som bør utestenges overalt

Raser etter at Leeds-spillerne klappet for fansen etter keeper-angrepet.

SKANDALEN: Leeds-supporteren løp smilende bort etter å ha slått Sheffield Wednesday-keeper Chris Kirkland i bakken. Foto: Tony Marshall/PA/Scanpix
SKANDALEN: Leeds-supporteren løp smilende bort etter å ha slått Sheffield Wednesday-keeper Chris Kirkland i bakken. Foto: Tony Marshall/PA/Scanpix Vis mer

Følg Premier League i Fotballstudio fra kl. 13.45!

(Dagbladet): Sheffield Wednesday - Leeds United 1-1.

Sheffield Wednesday-manager Dave Jones er en rasende mann etter å ha sett sin egen målvakt bli slått i bakken av en Leeds-supporter på Hillsborough i går kveld.

Supporteren angrep Chris Kirkland etter Leeds' utlikning i det 76. minutt av Yorkshire-derbyet, og løp smilende tilbake på tribunen mens keeperen falt til gresset og holdt seg til hodet.

Leeds-manager Neil Warnock kalte hendelsen en skandale, men antydet samtidig at Kirkland falt lett etter å ha fått to strake armer i fjeset.

Dave Jones mener på sin side Warnock bør skamme seg over at han sendte spillerne sine bort for å takke fansen etter kampen.

Utesteng dem
- De kan ikke få slippe unna med dette. Leeds-supporterne bør bli utestengt fra alle arenaer i landet til de har fått orden på dette. Jeg trodde vi var ferdig med denne tida. Chris er øm, susete og har trolig hjernerystelse. Jeg vet ikke, det ser ikke bra ut, sier Jones, ifølge Guardian.

- Og at han (Warnock) så sender spillerne sine for å klappe for fansen, nei, jeg beklager, det er ikke riktig. Skal du gå foran som eksempel, så gjør det i ditt eget hus først. Det har jeg sagt til Neil, og det vil jeg gjenta neste gang jeg ser ham, sier Wednesday-sjefen.

Leeds United som klubb var tidlig ute med en erklæring i går kveld, der de lover å hjelpe politiet med å finne gjerningsmannen.

- Majoriteten av klubbens supportere vil skamme seg over handlingene hans, heter det blant annet i uttalelsen.

Det hatefulle oppgjøret ble samtidig skjemmet av tribunehets fra begge klubbers supportere.

Motbydelige dyr
Hjemmefansen sang om de to Leeds-supporterne som ble drept i Tyrkia i 2000, mens Leeds-fansen blant annet hetset Dave Jones med bakgrunn i barnemisbruk-anklagene han ble frikjent for samme år.

- Alle Leeds-supporterne vil bli merket av dette, og det bør de også, for det var ikke bare én person som ropte disse motbydelige tingene, jeg hørte mange. Man snakker om rasisme i fotballen, hva med disse tilropene?, spør Jones.

- Dette er en form for rasisme, som jeg har levd med i tolv år. Men klubben må rydde opp. Du går ikke bort for å vinke til dem etter kampen. Hvorfor? For at de ødela stadion og banket opp keeperen min? Jeg trodde dette var borte fra sporten. De er motbydelige dyr alle sammen, og dette må ordnes opp i, sier Wednesday-manageren.

Neil Warnock minner om at begge lag har supportere de ikke er stolte av.

- Sånn er fotballen. Det er trist og skuffende, og om noe, så kostet angrepet oss en seier. Du kan ikke anklage politiet heller, for dersom en idiot ønsker å løpe ut på banen kan du ikke stoppe det, mener Leeds-manageren.

Ifølge Yorkshire Evening Post ble fem personer arrestert for bråk før og etter kampen, mens ytterligere tre ble bortvist fra stadion. Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen som slo ned Kirkland.

FA sier de også vil undersøke saken.

Dagbladets oddstips!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media