TO BLAD BOATENG: Men når VM-sluttspillet starter på torsdag spiller Jerome og Kevin Prince for henholdsvis Tyskland og Ghana, som begge er i gruppe G.Foto: AP /Martin Meissner / NTB Scanpix
TO BLAD BOATENG: Men når VM-sluttspillet starter på torsdag spiller Jerome og Kevin Prince for henholdsvis Tyskland og Ghana, som begge er i gruppe G.Foto: AP /Martin Meissner / NTB ScanpixVis mer

De er brødre, men i VM møter de hverandre for hvert sitt landslag

Her er fem spesielle dueller du bør få med deg i gruppespillet.

(Dagbladet): Om en knapp uke, torsdag 12. juni, sparkes VM i Brasil i gang i Sao Paulo med åpningskampen Brasil mot Kroatia.

Det er bare en av godbitene som står i kø i løpet av ukene framover. Og selv om de fleste kampene i et fotball-VM har en helt spesiell aura rundt seg, er det verdt å allerede nå blinke seg ut noen oppgjør som har det lille ekstra.

For eksempel duellen mellom halvbrødrene Jerome og Kevin Prince Boateng.

I forrige VM skapte de to historie da Ghana og Tyskland møtte hverandre i innledningsgruppa og brødrene sto på hver sin halvdel. Jerome, som til daglig spiller i Bayern München, spiller for Tyskland, mens Kevin Prince, som brødfør familien med spill i Schalke, tjener Ghana på landslagsnivå.

Ironisk nok har de to landene havnet i samme innledningsgruppe også i år, og 21. juni skal de to nok en gang møte hverandre i et VM-sluttspill.

Kampen kan fort være avgjørende for hvem av dem som går videre fra den knallharde gruppe G også, der Portugal og USA er de to andre lagene.

Åpningsskrell?
Men dramaene begynner i god tid før brødrene Boateng varmer opp på hver sin halvdel i Fortaleza.

Allerede åpningskampen byr på et oppgjør der lagkamerater muligens kan stikke kjepper i hjulene for hverandre.

Luka Modric, til daglig midtbanegeneral i Real Madrid, skal lede Kroatia i åpningskampen mot Brasil. Der skal han forsøke å lure Real-kompis Marcelo som etter alle solemerker starter for Brasil på venstrebacken.

Også den gruppa kan bli meget tett, med Kamerun og Mexico som arge rivaler om avansementet fra gruppa.

Finalekopi
Dagen etter kommer et av de oppgjørene det kanskje stilles aller størst forventninger til i gruppespillet. 13. juni, altså neste fredag, møtes Spania og Nederland i åpningskampen i gruppe B.

Kampen er en kopi av forrige VMs finale, der Spania tilslutt ble mestere med 1-0-seier.

Denne gangen skal Manchester United-kompisene Juan Mata og Robin van Persie gjøre opp om poengene i gruppa, der Chile er en outsider til å gå videre sammen med de to VM-finalistene fra fire år tilbake.

Australia er det fjerde laget i gruppa, men levnes små sjanser i kampen om avansementet.

Engelske nevroser
Neste lørdag venter en av de virkelig store klassikerne når England og Italia møtes i tropevarmen i Manaus. Med nesten bare hjemlige spillere i den italienske troppen er det ingen av stjernene som til daglig spiller sammen, men Mario Balotelli er et ikke ukjent navn blant engelske fans, og starter Milan-spissen kampen må han regne med både en og tre meldinger fra de tilreisende engelskmennene.

Fem dager senere får de derimot testet lojaliteten litt ekstra når England og Uruguay sannsynligvis avgjør hvem av de to som går videre fra gruppespillet.

Da står årets Premier League-spiller, Luis Suarez, på motsatt banehalvdel og kan skyte England halvveis til Liverpool om han fortsetter der han slapp i serien.

Og dette er bare begynnelsen på en hel måned med verdens beste fotball. Når finalen spilles på nye Maracana i Rio de Janeiro 13. juli er det skapt nye helter.

Sjekk hele VM-programmet her!

ER IKKE HAN VANLIGVIS Å SE I RØD DRAKT? I VM spiller Luis Suarez for Uruguay, og møter selvfølgelig England 19. juni. Den kampen ser du på TV 2 klokka 21.00 den kvelden.Foto: AFP /AUF/HO/ NTB Scanpix
ER IKKE HAN VANLIGVIS Å SE I RØD DRAKT? I VM spiller Luis Suarez for Uruguay, og møter selvfølgelig England 19. juni. Den kampen ser du på TV 2 klokka 21.00 den kvelden.Foto: AFP /AUF/HO/ NTB Scanpix Vis mer