- De er egoister og svake mennesker

Mads Kaggestad raser mot dopingsynderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De er egoister. De er svake mennesker som ikke tåler presset. De burde skamme seg, sier proffsyklist Mads Kaggestad (29) om dopingsynderne.

Lagkameraten til Thor Hushovd i franske Crédit Agricole har fått strømmen av dopingsaker i syklingen langt, langt opp i halsen. Han mener strengere straffer må til for å rydde opp.

- De finner ut at de ikke greier å sykle fra noen, så bryter de sammen og velger å jukse. Jeg håper alle skandalene vil gi oss en renere sport. Dessverre er nok det eneste måten å få idiotene til å forstå at de ødelegger for seg selv, for meg og for alle andre som elsker denne idretten, sier Kaggestad til Feltet.dk.

Crédit Agricole-proffen vil ha dopingstraffene økt fra to til minst fire års utestengelse.

Nylig sto den belgiske stjernen Johan Museeuw fram og fortalte at han ikke hadde rent mel i posen mot slutten av karrieren. Han er den foreløpig siste i rekken av storfisk som er gått i garnet.

- Det interessante er at de til slutt innrømmer galskapen. Bare så synd de ikke framsto som menn og avsto fra dopingmisbruken mens de var aktive. Jeg er glad for at dopingsakene kommer fram. Faktisk er det motiverende. Tenk på 1990-tallet; dopingen fløt, men ingen snakket om det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer