- De er egoister og svake mennesker

Mads Kaggestad raser mot dopingsynderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De er egoister. De er svake mennesker som ikke tåler presset. De burde skamme seg, sier proffsyklist Mads Kaggestad (29) om dopingsynderne.

Lagkameraten til Thor Hushovd i franske Crédit Agricole har fått strømmen av dopingsaker i syklingen langt, langt opp i halsen. Han mener strengere straffer må til for å rydde opp.

- De finner ut at de ikke greier å sykle fra noen, så bryter de sammen og velger å jukse. Jeg håper alle skandalene vil gi oss en renere sport. Dessverre er nok det eneste måten å få idiotene til å forstå at de ødelegger for seg selv, for meg og for alle andre som elsker denne idretten, sier Kaggestad til Feltet.dk.

Crédit Agricole-proffen vil ha dopingstraffene økt fra to til minst fire års utestengelse.

Nylig sto den belgiske stjernen Johan Museeuw fram og fortalte at han ikke hadde rent mel i posen mot slutten av karrieren. Han er den foreløpig siste i rekken av storfisk som er gått i garnet.

- Det interessante er at de til slutt innrømmer galskapen. Bare så synd de ikke framsto som menn og avsto fra dopingmisbruken mens de var aktive. Jeg er glad for at dopingsakene kommer fram. Faktisk er det motiverende. Tenk på 1990-tallet; dopingen fløt, men ingen snakket om det.

Han tror flere miljøer og lag i dagens proffsykling aksepterer doping.

- På meg virker det som det lenge har vært normalt å dope seg. Vi behøver en helt ny moral i sykkelsporten. Ikke vet jeg hvem som doper seg, men det går mange historier. Jeg har aldri selv sett noen ryttere (dope seg), slår Mads Kaggestad fast.

OPPGITT: Mads Kaggestad er lei av doping i sykkelsporten. Foto: SCANPIX
OPPGITT: Mads Kaggestad er lei av doping i sykkelsporten. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer