Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De er eksperter på Danmark

Frank Løke har flest mål. Steinar Ege har spilt mest.

• EM direkte: Dagbladet.no følger EM-åpningen mellom Norge og Danmark direkte klokka 19.15.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Alle de norske gutta kjenner danskene godt. Enten gjennom klubblagene eller som følge av en rekke landskamper mot de rødhvite.

Noen av de norske gutta kjenner imidlertid danskene ekstra godt - og har kanskje også et lite psykologisk overtak på dem.

Steinar Ege er den av nordmennene som har møtt Danmark oftest - hele 21 ganger i løpet av karrieren. Han har ett landslagsmål, men det kom Luxembourg og ikke mot Danmark.

Frank Løke har imidlertid scoret mot danskene - hele 64 ganger, noe som ingen av de andre gutta er i nærheten av.

Historien er glemt

- Vi kjenner danskene veldig godt, så jeg tror ikke de klarer å overraske oss mye. Det som kan skje er at vi overrasker oss selv negativt, sier Ege til Dagbladet.no.

Han tror ikke det vil skje, men gutta har opparbeidet seg en viss fallhøyde nå, etter en strålende oppkjøring.

GODT TAK PÅ DANSKENE: Her jubler Frank Løke etter en av sine mange scoringer mot Danmark. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
GODT TAK PÅ DANSKENE: Her jubler Frank Løke etter en av sine mange scoringer mot Danmark. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- De kampene og tidligere oppgjør mot Danmark er historie nå. Det eneste som teller er de 60 minuttene vi skal spille i kveld, sier Ege, som også spiller i København.

Både han og Frank Løke tror det kan bli et skikkelig drama i Drammenshallen i kveld. Da Norge møtte Danmark i VM, ble det en skandinavisk klassiker.

Tusenvis av nordmenn og dansker lagde superstemning i Ostseehalle og på banen utkjempet spillerne en fantastisk håndballkrig. Lagene vekslet på å ha ledelsen, men danskene holdt hodet kaldt lengst og vant med to mål.

Tror på nytt drama

- Det blir nok en tett kamp igjen, som alltid. Det laget som holder hodet kalt mot slutten vinner, og så hjelper det på å ha litt flaks, sier Frank Løke til Dagbladet.no.

Han har møtt danskene 12 ganger siden mars 2002. Bare én gang har han gått målløs av banen, det skjedde i oktober i fjor.

- Da hadde jeg akkurat kommet tilbake fra skade, så jeg var ikke helt i slag.

- Føler du at du har et spesielt godt tak på Danmark?

image: De er eksperter på Danmark

- Jeg tror ikke de frykter meg noe mer enn noen andre. Bjarte (Myhrol) scoret tross alt åtte mot dem sist. Jeg trives godt mot Danmark, men liker egentlig ikke å spille mot dem mer enn mot andre.

Men en norsk seier i kveld vil kanskje gjøre noe med dette.

KJENNER DEM GODT: Steinar Ege har møtt danskene 21 ganger. I tilleg spiller han i København.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media