Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De er en gjeng «assholes»

Mueller skjeller ut nederlenderne.

(Dagbladet.no): Håvard Bøkko gikk en strålende 10 000 meter i Vikingskipet og vant på tida 13.09,61. Etterpå gikk landslagssjef Peter Mueller i strupen på nederlenderne.

Bakgrunnen for Muellers raseri var at Bøkko måtte gå alene, etter at nederlandske Tom Prisen trakk seg få minutter før start.

På grunn av sykdom, mente nederlenderne. For å ødelegge for Bøkko, mente Mueller.

- Jeg er jævlig forbanna på nederlenderne fordi de driver med skitne triks, innledet amerikaneren tiraden i intervjuet med NRK.

- Hvorfor gjør de det? spurte NRK-reporter Dag Erik Pedersen.

- Fordi de er en gjeng «assholes». Det er ikke fair play. Når noen varmer opp på morgenen vet de om løperne er friske. Er de syke blir de tatt ut slik at paret kan trekkes på nytt. Dette er ikke moro for noen. Verken norsk skøytesport eller resten av verden setter pris på sånt, tordnet Mueller.

- Hjelper ikke å prate

Bøkko vant løpet ett sekund og 59 hundredeler foran Chad Hedrick, og overtok samtidig ledelsen i verdenscupen på langdistanse.

ILLSINT MUELLER: Etter at Håvard Bøkko måtte gå alene på 10 000 meter fordi nederlandske Tom Prisen trakk seg like før start, gikk landslagssjef Peter Mueller til frontalangrep på nederlenderne. Foto: SCANPIX
ILLSINT MUELLER: Etter at Håvard Bøkko måtte gå alene på 10 000 meter fordi nederlandske Tom Prisen trakk seg like før start, gikk landslagssjef Peter Mueller til frontalangrep på nederlenderne. Foto: SCANPIX Vis mer

Det var på langt nær nok til å blidgjøre Mueller.

- Det er tøft å skøyte 25 runder aleine, særlig når vi får beskjeden bare tre minutter før start. Det forandrer på hele strategien og løpsplanen. Det er ikke riktig.

- Vil du snakke med nederlenderne om dette?

- Det hjelper ikke, men de vil få vite at jeg ikke er fornøyd. Det er en skam, sier han til NRK.

Han takket derimot publikum i Vikingskipet for å ha løftet Bøkko fram i mangel av en parkamerat, og er mektig imponert over elevens løp.

- Det er en stor seier for Håvard, nå har han en stor ledelse på 5000 og 10 000 meter sammenlagt i verdenscupen, sier Mueller.

Den nederlandske EM-vinneren og verdensrekordholderen på distansen, Sven Kramer, sto over 10 000-meteren. Øystein Grødum ble nummer fire med 13.24,69, Sverre Haugli nummer sju med 13.35,10 og Odd B. Borgersen nummer ni med 13.40,46.

image: - De er en gjeng «assholes»
<B>I ENSOM MAJESTET:</B> Håvard Bøkko ble heiet fram til seier på 10 000 meter selv om han gikk uten parkamerat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media