- De er fotballens hvithaier

Feyenoord har fått nok av Chelsea og Premier League.

VERSTINGER?: Premier League-klubber gir blaffen i god oppførsel og er verstinger i Europa, mener Feyenoord-direktør Leo Beenhakker, etter å ha mistet stortalent nummer tre til England i løpet av få år. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
VERSTINGER?: Premier League-klubber gir blaffen i god oppførsel og er verstinger i Europa, mener Feyenoord-direktør Leo Beenhakker, etter å ha mistet stortalent nummer tre til England i løpet av få år. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Feyenoord måtte motvillig slippe stoppertalentet Nathan Ake (15) til Chelsea denne måneden, for drøye to millioner kroner.

Han er på ingen måte førstemann til å forlate Æresdivisjonen-klubben til fordel for en klubb i Premier League: I løpet av de siste par årene har ytterligere to unggutter fra Feyenoord - Jeffrey Bruma og Kyle Ebecilio - blitt plukket opp av henholdsvis Chelsea og Arsenal.

Nå er nederlenderne mektig lei det de opplever som rovdyrvirksomhet fra engelske klubber.

- Vi er maktesløse hvis en utenlandsk klubb vil hente en av ungguttene våre. Det driver meg fra vettet at stortalenter forlater oss på denne måten. Premier League-klubbene ødelegger markedet med oppførselen sin. De er de store hvithaiene i fotballverden. Andre europeiske klubber driver ikke på den måten, men de engelske klubbene bryr seg bare ikke, sier teknisk direktør og tidligere topptrener Leo Beenhakker ifølge The Guardian.

Før denne sesongen introduserte Premier League regelen om at minst åtte av 25 spillere i A-stallen må være såkalt lokalt utviklede. For å kunne regnes som lokalt utviklet må en spiller ha tilbrakt minst tre år i klubben før fylte 21 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer