Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De er helt fantastiske

Hamrén skryter av klubben, talentene og Kjernen.

TRIST PÅ VEGNE AV SUPPORTERNE: RBK-trener Erik Hamrèn synes Kjernen hadde fortjent et gull på hjemmebane i går kveld. Foto: Ned Alley / SCANPIX
TRIST PÅ VEGNE AV SUPPORTERNE: RBK-trener Erik Hamrèn synes Kjernen hadde fortjent et gull på hjemmebane i går kveld. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer

|||LERKENDAL (Dagbladet.no): RBK - TIL  0-0.

Mot slutten av Rosenborgs kamp mot Tromsø i går, satte Erik Hamrén inn en, for mange, ukjent mann på topp.

Skal vi tro svensken selv, var det en plan bak å slippe Mushaga Bakenga inn når Rosenborg jaget mål som verst.

- Han skulle avgjøre kampen. Han er toppskårer i 2. divisjon, og har bra nese for mål. Den brukte han til å snuse opp tre sjanser i dag. Han er vår fjerde debutant i år, og jeg har stor tiltro til flere av våre unge spillere.

Talentfabrikk
Hamrén beskriver Rosenborg som en talentfabrikk, og lover at det kommer flere toppspillere fra klubben i årene fremover.

- Jeg vil satse på å fostre frem breddespillere fremover, i tillegg til å kjøpe toppspillerne vi trenger for å vinne. Tro meg på mitt ord, det kommer gode spillere fra Rosenborg fremover, sier han.

Sportsdirektør i RBK, Erik Hoftun, forteller at klubben kommer til å ha en mindre stall til neste sesong, selv om de er i dialog med Tromsø om en overgang for Morten Moldskred.

- Vi ønsker å fortsette dialogen rundt Morten, men vi skal fortsatt kutte i stallen. Vi har sluppet til flere unge spillere i år, og det er først og fremst de vi skal satse på, sier Hoftun.

Erik Hamrén mener at Rosenborg kan takke hele klubben for den gode formen i serien i år.

- Det er en bra klubb, med bra folk, bra støtteapparat og bra talenter. Alle disse bidrar til at Rosenborg gjør det bra.

Kjernen viktig
Det er likevel én spesiell aktør Hamrén vil trekke fram for sin solide innsats, nemlig supporterklubben Kjernen.

- Det såreste med å ikke sikre gullet mot Tromsø var at Kjernen virkelig hadde fortjent at det skjedde på hjemmebane. De er veldig viktige for oss.

Hamrén mener at supporterklubbens prestasjon i år er like stor som selve lagets.

- De står på, uavhengig av hvordan det går på banen. Vi har hatt noen dårlige matcher i år, og de drar opp laget. En uvurderlig støtte, avslutter sjefen sjøl.

 


PÅ SPILLERJAKT: Hamrèn bekrefter at RBK er i dialog med TIL om spissen Morten Moldskred. Her snakker svensken med spillerne under gårsdagens kamp. Foto: Ned Alley / Scanpix
PÅ SPILLERJAKT: Hamrèn bekrefter at RBK er i dialog med TIL om spissen Morten Moldskred. Her snakker svensken med spillerne under gårsdagens kamp. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling