Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De er hysteriske

Vålerenga-direktør Kjetil Siem er provosert over fotballpampene Karen Espelund og Olav Boksasps refs av samtalene hans med Unibet. Siem får støtte av Lillestrøm-direktør Robert Lauritsen.

- De er hysteriske, sier Kjetil Siem til Dagbladet.

Han sikter til Karen Espelund, som er generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), og Olav Boksasp, som er leder av Tippeligaklubbenes interesseorganisasjon Norsk Toppfotball (NT). Siem mener også at Ap-politiker og RBK-supporter Trond Giske går av skaftet med forslaget om at lag bør degraderes fra Tippeligaen om de inngår avtaler med konkurrerende selskaper til avtalepartner Norsk Tipping, som skyter inn 30 millioner i norsk fotball årlig.

Men ifølge Siem har det aldri vært aktuelt for Vålerenga å inngå sponsoravtale med Unibet. Selskapet ytret ønske om dette før nyttår, men da sa Vålerenga tvert nei.

- Vi ville ikke gjøre noe illojalt og ulovlig, sier Siem.

Ville eie

Unibet skiftet så taktikk.

- De kontaktet oss med tanke på å gå inn som aksjonær i klubben. Det kan ikke vi nekte noen å gjøre, men jeg ønsket å møte Unibet for å finne ut om de tenkte på å posisjonere seg for å bli en stor aksjonær. Jeg spurte om det ville være aktuelt å gå inn som aksjonær om vårt styre henstilte til dem å la være. Det svarte Unibet nei på, sier Siem.

Og det er derfor han reagerer så sterkt på gårsdagens TV-uttalelser fra Espelund og Boksasp. Boksasp brukte ordene «moralsk forkastelig». Espelund forutsatte at Vålerenga ikke fører reelle forhandlinger.

- Provoserende, sier Siem, som mener de to ikke hadde filla peiling på hva de uttalte seg om.

- Jeg kommer til å be om et møte med Fotballforbundet og Norsk Toppfotball og spørre dem om hvordan de kan angripe oss for noe som helst før de vet noe som helst.

Skeptiske til alt

Karen Espelund gjentar overfor Dagbladet at hun forutsetter at Vålerenga holder seg til regler og avtaler. Hun innrømmer at hun ikke visste at det var aksjonærsamtaler som ble ført, men mener at Unibet ikke uten videre kan bli aksjonær i en norsk klubb.

- Det er et spørsmål om dette er noe norske klubber bør invitere til, sier hun.

Boksasp hadde i går en løselig samtale med Siem der han advarte mot samtaler med Unibet om nær sagt hva som helst som konkurrerer med Norsk Tipping.

- Helt uakseptabelt av Vålerenga å tenke på å snakke med andre selskap. Helt uhørt, sier han til Dagbladet.

Boksasp legger til at Vålerenga utmerket godt vet at det nå føres samtaler for å reforhandle avtalen med Norsk Tipping som utgår ved nyttår. Disse forhandlingene må vernes.

Lillestrøm-direktør Robert Lauritsen har fulgt saken med interesse. Tidligere i vinter satt han sjøl i forhandlinger med Unibet. Og det om en sponsoravtale på draktreklame, noe NFF og NT skyr mest av alt.

Forstår ikke

- Vi var enige om betingelser, og hadde gått videre om alle hadde vært med oss, sier han.

Men LSK-styret sa nei i lojalitet til avtalen med Norsk Tipping. Det skjønner Lauritsen godt, men han forstår ikke hvorfor Vålerenga skal nektes å samtale med Unibet om aksjekjøp.

- Alle som vil kan kjøpe aksjer. Flere klubber kommer til å gjøre som Vålerenga, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media