Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De er ikke her om læregutter, men for å bidra

Berge satser ungt.

SATSER UNGT: Håndballgutta er TV-seere under VM i Qatar, men mesterskapserfaring får flere av dem allerede til sommeren.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SATSER UNGT: Håndballgutta er TV-seere under VM i Qatar, men mesterskapserfaring får flere av dem allerede til sommeren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Håndballgutta er TV-seere under VM i Qatar, men mesterskapserfaring får flere av dem allerede til sommeren.

For LM94-landslaget tok seg i helgen til VM-sluttspillet i Brasil. Hele fem av gutta er med i helgens januarcup i Elverum og Lillehammer.

- Det er mange fra det laget som kommer opp. De tilfører ungdommelig mot og en voldsom treningsvilje. De tar godt for seg i gruppa, både sosialt og på trening. Det er viktig at de raskt finner rollen sin og ikke er her som læregutter, men for å bidra, sier landslagssjef Christian Berge.

Rett i fella Inge Aas Eriksen, Torbjørn Bergerud, Steffen Berg Løkkebø har allerede A-landskamper, men Stig Tore Moen Nilsen og Gøran Johannessen er lovet A-debuten i helgen.

- Nå misset vi på A-landslaget VM i Qatar. Det var kjipt, men det er viktig at vi får mesterskapserfaring også på juniorsiden. Vi lener oss allerede bra på de unge gutta. De bidrar sterkt i gruppa, spiller voksent (klokt) og vi har nærmet oss toppen betraktelig på noen få år, sier Berge.

Sist helg slo Norge både Ungarn og Polen i en turnering i Spania, men ble banket hele 38-20 av vertsnasjonen.

- Vi har et høyt toppnivå, men et for lavt bunnivå. Vi tapte stort mot Spania. Det er et fantastisk håndballag, men likevel var det ikke godt nok fra vår side. Vi mangler litt rutine og gikk rimelig greit inn i fella mot dem, medgir Berge.

Gamleklubben Nå leder han Norge på sin gamle hjemmebane. Den tidligere Elverum-treneren forsnakket seg også da han skulle fortelle litt om helgens kamper. «Hjemme» sa Berge om kampene i Terningen Arena. Gamleklubben er motstander i en uoffisiell landskamp fredag.

- He he, jeg tenker ikke så mye på at det er gamleklubben. Min jobb nå er å være landslagstrener, men det blir moro å se hvor mange folk vi klarer å trekke til Terningen, sier Berge.

- Hvor mye må dere slå Elverum med for at du skal være fornøyd?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på, mer prestasjonen. Det blir tildelt arbeidsoppgaver som skal gjennomføres, klarer gutta det, vinner vi, sier Berge.

VM-speiding Interessen foran januarcupen er laber. Kun Østlendingen og NTB hadde tatt turen til Elverum torsdag.

- Elverum-kampen blir nyttig fordi vi trenger samhandlingstrening. Ungarn er en god motstander som vi møter på nytt, mens Serbia er den mest interessante motstanderen, særlig fordi de spiller offensivt i forsvar med 1-3-2-1, som blir veldig god trening for oss.

Etter januarcupen drar Berge til VM i Qatar.

- Jeg skal nedover for å kartlegge motstandere, spesielt Kroatia. Vi møter dem i kvaliken, og jeg vil følge dem tett under mesterskapet for å finne styrker og svakheter. For i mitt hode har vi en god mulighet til å slå kroatene på hjemmebane.

(NTB)