- De er ikke mye snillere nå

Tøft da Norge og Angola sist møttes i VM. I dag møtes de igjen.

• Håndball-VM direkte: Norges åpningskamp, mot Angola, kan du følge direkte her på Dagbladet.no klokka 16.30.

LYON (Dagbladet.no): Norge møtte ettermiddagens motstander Angola i VM også for to år siden. Det ble en tøff kamp som jentene ennå ikke har glemt.

Det ble seier i det som var åpningskampen også den gangen, men spillerne husker like godt de tøffe - og til dels ufine - Angola-spillerne.

- De er ikke mye snillere nå, sier Kari Mette Johansen til Dagbladet.no.

Hun ble brutalt lagt i parketten i St. Petersburg, og Marta Joaquiem fikk direkte rødt kort. Elzira Tavares ble også sendt i dusjen, etter tre tominuttere.

På etterskudd 

- De spilte tøft da vi møtte dem for en uke siden også. Du kjenner at hendene deres sneier armene våre innimellom, sier Kari Mette.

- Tror du det er bevisst?

FOR TO ÅR SIDEN: Angola ga ikke ved dørene da Norge møtte dem i VM sist, noe som ble straffet med to røde kort. De norske jentene tror ikke det blir mindre fysisk i dag. Foto: MORTEN HOLM/REUTERS/SCANPIX
FOR TO ÅR SIDEN: Angola ga ikke ved dørene da Norge møtte dem i VM sist, noe som ble straffet med to røde kort. De norske jentene tror ikke det blir mindre fysisk i dag. Foto: MORTEN HOLM/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Nei, men det kan være at vi har mer tempo enn dem og at de kommer på etterskudd. Det kan se bevisst ut, men jeg tror heller det er at vi spiller en type håndball de kanskje ikke er så vant til.

Nå håper hun at dagens dommerpar følger godt med og ikke tillater stygg armbruk.

- Jeg håper de slår ned på det, men vi kan ikke tenke for mye på det. Hvis vi lar det styre oss, går det i hvert fall dårlig.

- Viktig test
Anette Hovind Johansen var også med for to år siden. Hun deler Kari Mettes syn, og forventer en tøff batalje i Lyon.

- Jeg husker de spilte stygt i VM sist, men det var litt bedre i Møbelringen Cup forrige helg. Samtidig kan det være at de tråkker til mer igjen nå, siden det er mesterskap og at de da er villige til å ofre alt, sier hun til Dagbladet.no.

GOG Svendborg-spilleren er uansett glad for at afrikanerne var i Norge i forkant av mesterskapet.

- Det var en viktig test for oss, for de spiller litt annerledes enn europeiske lag. Nå er vi godt forberedt.

PS! Vigdis Hårsaker og Kari Aalvik Grimsbø står over dagens VM-åpning mot Angola.

• Dagbladet.no 5. desember 2005: - De spilte stygt