BRANN VARSLER ETTERFORSKNING: Brann vil studere videobildene nøye for å se om det er mulig å identifisere Vålerenga-supporterne som bidro til å sabotere Carl-Erik Torps videohilsen på Brann Stadion. NB! Supporterne på bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
BRANN VARSLER ETTERFORSKNING: Brann vil studere videobildene nøye for å se om det er mulig å identifisere Vålerenga-supporterne som bidro til å sabotere Carl-Erik Torps videohilsen på Brann Stadion. NB! Supporterne på bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

- De er ikke velkomne til Brann Stadion igjen

Brann raser mot respektløse VIF-supporterne.

(Dagbladet): Om Brann finner ut hvilke Vålerenga-supportere som forsøkte å overdøve Carl-Erik Torps storskjerm-hilsen like før avspark, vil de utestenge dem fra Brann Stadion for all framtid.

- Vi vil kikke på videobildene i ettertid, for å se akkurat hva som virkelig skjedde, hvor mange de var og hva som ble ropt. Så får vi ta en vurdering etter det. Jeg kan ikke se for meg at supportere som viste den mangelen på respekt skal være velkommen på Brann Stadion på et seinere tidspunkt, sier mediesjef Gorm Natlandsmyr til Dagbladet.

- Tull og tøys
Da Dagbladet snakket med Klanen-talsmann Svein Erik Bakke i pausen, sa han at Brann ikke hadde informert dem om at det skulle være noen markering, men la samtidig til at det uansett ikke ville forandret noe

Natlandsmyr fnyser av den forklaringen.

- Det var ingen av de 14 000 tilskuere som var informert om dette på forhånd, men 13800 greide likevel å lytte. Så den kjøper jeg overhodet ikke. Tull og tøys, sier han.

- Har dere et inntrykk av hvor mange Vålerenga-supportere som sang og ropte under videohilsenen?

- Alle på Stadion hørte og så dem. Det var en god gjeng som ikke syntes det var fornuftig å være stille. En del av vårt publikum forsøkte å tilkjennegi at man ikke satte pris på dette. Vi reagerer veldig negativt, og vi blir lei oss. En av tingene Carl-Erik sa på videoen var at han hadde opplevd at han var en del av en stor fotballfamilie, og at han hadde fått så mange flotte hilsener fra alle. Jeg synes VIF-fansen burde hatt den nødvendige respekten for situasjonen Torp er i, og respekt for at vårt publikum syntes det var en spesiell seanse som de ønsket å få med seg.

Natlandsmyr skryter derimot av Vålerenga-spillerne.

- De tok initiativ til å gi Carl-Erik en blomst og fine ord på veien. Det ble lest opp før kampen, og det vet vi at han vil sette pris på. Som klubb synes vi det var en flott gest av Vålerenga. Det supporterne gjorde sto dessverre ikke i stil, sier han.

- Klanen pisset på sine egne spillere
Leder for Brann-supporterne i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, sto opptatt med TV 2 idet Torps videohilsen ble spilt av på de to storskjermene. Men det han er blitt fortalt i etterkant sjokkerer ham.

- Flere har fortalt meg at en av tingene de faktisk ropte var «la ham dø». Dette er flaut og skammelig, sier han til Dagbladet.

- Det blir en dårlig bortforklaring å si at de ikke visste om markeringen. Jeg forventer mer av dem. Alle kan gjøre feil, men jeg ser ikke helt hvordan de kan gjøre feil i en så alvorlig hendelse. VIF-spillerne hadde en veldig fin gest like i forveien, med fine ord til en kollega i en sterk situasjon. Etterpå pisser Klanen på sine egne spilleres blomsterhilsen, mener Lillebøe-Hansen.

Klanens talsmann sier at han ikke var i Bergen for å høre på Torp, og at det er blitt for mange markeringer etter hvert.

- Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også? sa han til Dagbladet tidligere i kveld.

Freddy dos Santos har lite til overs for den type utsagn.

- Det er usmakelig, og det får stå for hans regning. Jeg håper det blir ryddet opp internt, sier han til TV 2.

HILSTE FRA SYKESENGA: Like før avspark fikk Brann Stadion en halvannet minutt lang videohilsen fra hjertesyke Carl-Erik Torp. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
HILSTE FRA SYKESENGA: Like før avspark fikk Brann Stadion en halvannet minutt lang videohilsen fra hjertesyke Carl-Erik Torp. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer