Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

- De er litt mer aggressive med filminga i Tyskland

Skofterud synes ikke TV-bildene er uanstendige.

TOUR DE SKI: Følg dagens etappe direkte fra kl. 1245.

(Dagbladet): Therese Johaug og Marit Bjørgen reagerte med sinne på den tyske tv-produksjonen etter søndagens renn i Oberstdorf. TV-bildene viste de norske jentene i bar overkropp, og ble sendt ut både på storskjerm og hjem til folks tv-skjermer rundt om i verden.

Vibeke Skofterud er ikke med på Tour de Ski på grunn av sykdom, men i 2005 reagerte hun og de andre skijentene på filmingen i målområdet til de tyske produsentene.

- Det var i Oberstdorf, det også. Har merket at de er litt mer aggressive på filminga i målområdet der, sier Skofterud til Dagbladet.

- For min del er det ren rutine etter målgang. Jeg tenker ikke så mye på det, det er bare å få på seg tørre klær fortest mulig. Det har aldri vært noe stort problem, selv om jeg har merka at det er litt annerledes filming i tysk-produserte sendinger.

Ikke uanstendig Kaggestad sa til Dagbladet tidligere i dag at en ekspertkommentator på tysk tv gjorde et pedagogisk poeng ut av den raske skiftinga til de norske jentene, og mente at det stiller saken i et annet lys.

Skofterud mener likevel det er unødvendig med så nærgående filming, men synes det gir et litt annet bilde av saken.

- Jeg synes ikke det forklarer filminga, men det gir jo et bilde av hva vi gjør rett i etterkant av et løp. Jeg synes likevel ikke det forsvarer det at de dytter et kamera rett opp i nesa på en når en står der å skifter, sier hun.

Hun synes imidlertid ikke tv-bildene hun så var uanstendige.

- Det var ikke uanstendig, og jeg for min del kommer ikke til å slutte å skifte i målområdet.

- Optimale er et telt Kaggestad lurte også på, når utøverne reagerer på å bli filma mens de skifter, om hvorfor de ikke går til for eksempel en smørebod for å skifte.

- Det er litt opp til hver enkelt, og det er forskjellig fra sted til sted. Noen steder er det skiftetelt, noen steder ikke. Det optimale er jo et telt, men det er det ikke alltid. Jeg synes ikke det er noe stort problem, det er viktigere å holde seg sykdomsfri, tenker jeg, sier Skofterud og legger til:

REAGERTE: Therese Johaug reagerte på filminga til det tyske tv-teamet i målområdet. Foto: Lise Åserud / Scanpix
REAGERTE: Therese Johaug reagerte på filminga til det tyske tv-teamet i målområdet. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Men det er klart: Alle er forskjellige.

Får støtte Eldar Rønning har forståelse for de sterke reaksjonene til Bjørgen og Johaug.

- Det er ikke artig å bli zooma inn på når du står og bytter om for å ha på deg tørre klær, så jeg ser akkurat den, sier han til NRK.

Også Tour de Ski-debutant Niklas Dyrhaug forstår reaksjonene til skijentene.

- Hver enkelt reagerer ulikt når en blir filma halvnaken. Jeg skjønner damene, sier han.

Renndirektør i FIS, Jürg Capol, er kritisk til filminga til det tyske TV-teamet, og svarte følgende på NRKs spørsmål om filminga i går.

- Det er ikke vårt ønske at en filmer på dette tidspunktet. Jentene trenger tid til å slappe av og skifte, sa han.