- De er mye bedre enn guttene. Jentene presterer i alle fall

EM-jentene hyllet som gullvinnere på Ekebergsletta.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Tidligere i dag landet de norske sølvjentene på Gardermoen, til jubel fra Norway Cup-feltakere, venner og familie.

Rett fra EM-finale og bankett, bar det til verdens største fotballturnering for jentene.

På Ekebergsletta ble de nye EM-heltene først hyllet på scenen av de mange frammøtte Norway cup-deltakerne, før jentene tok seg tid til å la seg avbilde og snakke med deltakerne på verdens største fotballturnering.

Nasjonen i ryggen Ada Hegerberg måtte ta til tårene etter 1-0-tapet i finalen mot Tyskland i går. I dag kunne hun nyte solskinnet og all den positive tilbakemeldingen som jentene har fått.

- Jeg merker at det norske folk har fulgt med til de grader, og jeg føler at vi har hatt hele nasjonen i ryggen, sier 18-åringen til Dagbladet dagen derpå.

- Det er utrolig mye folk som har fått med seg prestasjonen vår, og da er det desto artigere å rusle rundt her og møte folk som vi ta bilder med oss, forteller Caroline Graham Hansen.

Og hvis jentene enda hang litt med hodet etter finaletapet, så kunne Norway Cup-deltaker Einar komme med noen oppmuntrende ord.

- De er mye bedre enn guttene i alle fall. De presterer mye bedre, synes jeg. Jeg heier nesten ikke på guttene, men jentene kan jo prestere.

Se video fra Ekebergsletta øverst i saken!