FAREN ER FORBANNA: Anette Sagens pappa mener hoppgutta kunne spart seg for testhoppene i går. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
FAREN ER FORBANNA: Anette Sagens pappa mener hoppgutta kunne spart seg for testhoppene i går. Foto: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer

- De er noen drittsekker

Anette Sagens far om Romørens testhopping.

||| (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren ble første skihopper ned nye Holmenkollbakken i går kveld.

Så satte 11 andre Kollen-hoppere utfor, begrunnelsen var hensyn til sikkerheten før rennet kl. 19.30 i kveld.

Dermed blir Anette Sagen hopper nummer 13 i det nye VM-anlegget, ikke først ut som annonsert med brask og bram på pressekonferansen mandag.

- Jeg synes de er noen drittsekker der nede, de kunne ha ventet. Det der var tull, dette var skuffende, sier Ole Sagen til NRK.

Faren til Norges mest meritterte kvinnehopper er mildt sagt overrasket over at gjengen fikk sette utfor i går kveld.

Illojalt
- Jeg nektet å tro det. De må jo være noen illojale «Gamle-Eriker». Trenerne i Kollenhopp er det kanskje ikke mer mellom ørene på. Jeg synes det er illojalt, sier Sagens pappa.

Norge-hoppsjef Clas Brede Bråthen sa til Dagbladet tidligere i dag at det var uansvarlig av Kollenhopp å la Romøren hoppe først, men ville ikke tro det dreier seg om et kupp.

- Jeg forstår jo at noen ønsker å framstille det sånn, og tenker sånn. Men jeg kan ikke tro at vi har hoppledere med så lite ansvarlighet, eller som viser så stor grad av smålighet. Manglende ansvarlighet har de allerede vist når de sender ut en World-Cup-løper som skal konkurrere innen kort tid, uten å snakke med oss, sa Bråten.

NRK-ekspert Arne Scheie mener det var selvsagt at bakken måtte testes.

Provoseres
- Jeg skjønner at det er mange som provoseres, det har jo vært hele landets ønske at Anette Sagen skulle være den første. Jeg har fått masse henvendelser fra folk som er opprørte, og mener dette er nok et eksempel på dette med «gutta først» og så videre, sier Scheie til Dagbladet.

Mandag sa Sagen til Dagbladet på telefon fra Japan at det blir stort å være først til å ta sats i nye Holmenkollen.

- Det er ikke hver dag man får en slik beskjed, dette er virkelig noe å se fram til, sa Anette.

Ole Sagen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i formiddag. Bjørn Einar Romøren har heller ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

PROVOSERER PAPPA: Bjørn Einar Romøren var ønsket som første hopper av lederen i Kollenhopp. På sett og vis fikk de viljen sin i går. Foto:  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PROVOSERER PAPPA: Bjørn Einar Romøren var ønsket som første hopper av lederen i Kollenhopp. På sett og vis fikk de viljen sin i går. Foto: Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer