KLIKKET: Michael John Conlan fra Irland ble rasende etter å ha blitt fradømt seieren i kampen mot Vladimir Nikitin fra Russland. Foto: NTB Scanpix/EPA/VALDRIN XHEMAJ
KLIKKET: Michael John Conlan fra Irland ble rasende etter å ha blitt fradømt seieren i kampen mot Vladimir Nikitin fra Russland. Foto: NTB Scanpix/EPA/VALDRIN XHEMAJVis mer

- De er noen jævla svindlere. De betaler alle. Putin, hvor mye betalte du?

Irsk bokser til angrep etter ny omstridt OL-boksekamp.

(Dagbladet): Boksedommerne var fra Brasil, Sri Lanka og Polen, og de fikk seg en fiende for livet da de i går frarøvet irske Michael Conlan en mulighet til OL-gull og ga semifinaleplassen i bantamvekt til russiske Vladimir Nikitin.

Conlan reagerte med et vilt raseriutbrudd. Han gikk rett til irsk tv og skjelte løs:

TYDELIG MELDING: Michael Conlan. Foto: NTB Scanpix/Jason Getz-USA TODAY Sports
TYDELIG MELDING: Michael Conlan. Foto: NTB Scanpix/Jason Getz-USA TODAY Sports Vis mer

- AIBA (det internasjonale bokseforbundet) er juksemakere. De er noen jævla svindlere. Jeg kommer aldri til å bokse for AIBA igjen. De er noen jævla svindlere, de betaler alle. Jeg gir faen i om jeg banner på tv, sa Conlan, ifølge Telegraph, og fulgte opp:

- Jeg kom hit for å vinne OL-gull. Drømmen min er knust nå. Men vet dere hva? Jeg har en stor karriere foran meg. Disse folka er kjent for å være juksemakere, og de vil alltid være juksemakere. Amatørboksing stinker, fra bunn til topp.

JUBLET: Vladimir Nikitin. Foto: NTB Scanpix/AP/Jae C. Hong
JUBLET: Vladimir Nikitin. Foto: NTB Scanpix/AP/Jae C. Hong Vis mer

Flere skandaler

På TV 2 var kommentatorene Erik Nilsen og Thomas Hansvoll enige om at Conlan leverte den beste kampen, men ikke nødvendigvis i harnisk over at Nikitin ble tildelt seieren.

Likevel fikk boksesporten i OL en ny kontroversiell dommeravgjørelse til fordel for Russland, bare timer etter at russiske Jevgenij Tisjtsjenko stakk av med gullet i tungvekstboksing i 91-kilosklassen i Rio.

Det var det få som forsto, og pipekonserten fylte hallen da russeren mottok medaljen.

Stikk til Putin

Michael Conlan tok til Twitter senere på kvelden i går, med en direkte melding til Russlands president Vladimir Putin.

- Hei, Vlad. Hvor mye betalte du, bror?, skrev iren, og tagget AIBA i meldingen.

- Hvis du har sett på OL og sett en del av disse avgjørelsene, så vet du at olympisk boksing er død. Det handler om hvem som betaler mest. Den som har mest penger, vinner, sier Conlan videre, ifølge Telegraph.

En talsmann for det internasjonale bokseforbundet gir følgende kommentar:

- Michael er regjerende verdensmester, og kom hit med store forventninger. Han er enormt skuffet, og det kan vi alle forstå. Dette er hans personlige vurderinger.

- AIBA jobber for en rettferdig konkurranse, og ingen ønsker å favorisere noe land på bekostning av andre. Disse påstandene er grunnløse, men han har rett til å mene hva han vil.