ALT FOR NORGE: Valon Berisha og lillebror Veton (t.h) er ønsket på Kosovos landslag, men har inntil videre planer om å fortsette for Norge. Valon kan få sin 14. landskamp mot Bulgaria i morgen, mens Veton er på sin første A-landslagssamling. Landslagets pressekoordinator Svein Graff (t.v.).
ALT FOR NORGE: Valon Berisha og lillebror Veton (t.h) er ønsket på Kosovos landslag, men har inntil videre planer om å fortsette for Norge. Valon kan få sin 14. landskamp mot Bulgaria i morgen, mens Veton er på sin første A-landslagssamling. Landslagets pressekoordinator Svein Graff (t.v.).Vis mer

- De er på meg hele tiden, men jeg har sagt at jeg først og fremst spiller på det norske landslaget

Men Berisha utelukker ikke Kosovo i framtida.

SOFIA (Dagbladet): Valon Berisha var en av de fire som ble hentet inn da forfallene begynte å ramle inn rett før landslaget ble samlet på mandag.  

Nå håper Red Bull Salzburg-proffen endelig å få vist fram potensialet på A-landslaget, hvor 22-åringen står med 13 kamper og null scoringer så langt.

Berishas siste opptreden i en norsk landslagsdrakt var for over over ett år siden, i 1-1-kampen mot Russland 31. mai 2014.

- Ligger i blodet mitt I mellomtiden har han vært i tenkeboksen over en mulig overgang til å spille landslagsfotball for Kosovo, som i fjor ble anerkjent av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

- De har tilbudt meg plass på landslaget og er på meg hele veien. Jeg har sagt til dem at jeg først og fremst spiller for det norske landslaget, så får vi ta det andre som det kommer, sier Valon Berisha til Dagbladet.

Med albanske foreldre har tanken vært nær for både Valon og lillebror Veton (21), som nettopp har fått sin første innkalling til det norske A-landslaget.

- Vi har jo albanske foreldre, så det er noe som ligger i blodet mitt. Men jeg har spilt på det norske landslaget var 18, så det er ikke noe jeg har problemer med, sier han.

- Framtida er åpen I og med at Kosovo er et relativt ferskt landslag, så skal det være mulig å hente inn spillere som har offisielle landskamper for andre nasjoner — som Valon Berisha.

- Hvilket landslag spiller du for om noen år?

- Det kan godt være det norske. Framtida er åpen, men jeg spiller for det norske landslaget nå, og der har jeg også lyst til å spille, sier han.

Strømsgodset-spilleren Flamur Kastrati (23) er tatt ut i Kosovos tropp til privatlandskampen mot Burkina Faso i kveld, mens Sandnes Ulf-spilleren Anel Raskaj (26) er kaptein på landslaget.

Måltørke Siden overgangen fra Viking til Red Bull Salzburg sommeren 2012, så har Valon Berisha scoret 15 mål på 78 kamper i østerriksk bundesliga.

Men han har ingen fulltreffere på seks kamper i år, og det ble med fire mål i fjor. På landslaget mangler han også sin første nettkjenning.

- Hvorfor har det stoppet opp for deg foran mål?

- Det er vanskelig å si. Det har gått litt imot oss på klubblaget, men får jeg det første målet, så tror jeg det vil løsne. Det beste ville selvsagt vært om den første scoringen kommer mot Bulgaria i morgen. Om det løsner her, så vil det sikkert løsne på klubblaget også, sier Valon Berisha.

Rett inn startoppstillingen? Med flere offensive forfall til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria her i varme Sofia, så kan Berisha fort gå fra å ikke være tatt ut i den opprinnelige troppen til å gå rett inn i Per-Mathias Høgmos startellever.

Rollen som høyre kant kan fort tilfalle Salzburg-proffen, selv om det ikke er en rolle han har i klubblaget.

- Vi får se på treningen hvordan treneren tenker, men alt er mulig. Det kommer nok også litt an på hva slags kampbilde det blir lagt opp til. Begge lagene bør vel vinne, men Bulgaria er på hjemmebane, og har presset på seg. Om vi ligger godt defensivt, så kan vi kjøre dem på kontringer, sier Berisha.

- Når jeg spiller på kanten i klubblaget, så er det til venstre. Og så har jeg spilt mye sentralt og som nummer 10 bak spissen. Men selv om den høyre kantrollen er litt uvant, så kjenner jeg til rollen, og har også spilt der på landslaget tidligere.