Ingrid Kristiansen med knusende oppgjør mot Idrettsforbundet

- De er råfrekke. At ingen har stoppet dem før, skjønner jeg ikke

Ingrid Kristiansen har sett seg lei på ledelsen i Norges Idrettsforbund. - Det er forferdelig, sier hun.

IRRITERT: Ingrid Kristiansen er irritert på ledelsen i Norges Idrettsforbund, og vil nå ha store forandringer. vFoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IRRITERT: Ingrid Kristiansen er irritert på ledelsen i Norges Idrettsforbund, og vil nå ha store forandringer. vFoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges idrettsforbund (NIF) har lenge seilet i motvind. Det har vært søkelys på NIF-toppenes pengebruk både når det kommer til OL-søknad, alkoholregninger og bruk av penger i forbindelse med reiser.

Nå kaster også Ingrid Kristiansen seg på ballen. Den tidligere verdensrekordholderen på 10 000 meter tar et knusende oppgjør med Idrettsforbundet og krever nå at det blir tatt grep.

- Jeg blir rasende

I et intervju med Dag og Tid, som omtalte saken først, sier Kristiansen at da hun selv ble spurt om å gjøre oppdrag for NIF, fikk hun beskjed om at «det knapt finnes penger i systemet», og at «vi ser helst at du jobber gratis».

Da reagerer hun kraftig på at andre har fått store summer, og viser blant annet til at Sebastian Coe fikk utbetalt 710 000 for å komme med OL-råd og at Jan Åge Fjørtoft har fått over 2 millioner for å komme med noe Kristiansen beskriver som «blablabla og tøv».

– Da blir jeg rasende. Man kan ikke lure personer på den måten. De koser ryggen til hverandre så til de grader. De er råfrekke. At ingen har stoppet dem før, skjønner jeg ikke, sier Kristiansen til Dag og Tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer