Åge Hareide forklarer den svenske innkjøpsboomen:

- De er sterkere i skallen

Åge Hareide (67) ber norske talenter se til Sverige og Danmark.

SATSER SVENSKT: Åge Hareide har blant annet valgt å satse på unge svenske spillere. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
SATSER SVENSKT: Åge Hareide har blant annet valgt å satse på unge svenske spillere. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Åge Hareide er en handlingens mann. Siden han tok over Rosenborg i fjor høst har han vært klar på det han vil - noe som tydelig har preget stallen til trønderne.

Tore Reginiussen fikk ikke fornyet kontrakten sin, Pål André Helland ble «gitt» til Lillestrøm, Gjermund Åsen ble sendt til samme klubb på lån og Gustav Valsvik har blitt plassert i fryseboksen.

Istedenfor å beholde meriterte profiler, har Hareide blant annet valgt å satse på unge svenske spillere.

- Jeg kan mye om svenske spillere etter mange år i Sverige. Svenskene går en veldig god skole der. De er godt skolerte, disiplinerte og lette å trene. De er veldig profesjonelle, og jeg er glad i å trene de, sier Hareide til Dagbladet om den svenske innkjøpsboomen.

- Sterkere i skallen

Så langt i år har Rosenborg hentet Jonathan Augustinsson (24), Adam Andersson (24) og Stefano Vecchia (26) fra svensk fotball. I fjor høst hentet trønderne også Rasmus Wiedesheim-Paul fra Halmstad i Sverige.

Hareide kjenner både svensk og dansk fotball godt etter sine år i Malmö og som dansk landslagssjef, og har latt seg imponere over talentene i nabolandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer