SKRYTER AV MONTENEGRO: Thorir Hergeirsson mener Norge tapte for et bedre lag i EM-finalen. Foto: SCANPIX/AP/Darko Vojinovic
SKRYTER AV MONTENEGRO: Thorir Hergeirsson mener Norge tapte for et bedre lag i EM-finalen. Foto: SCANPIX/AP/Darko VojinovicVis mer

- De er sultne, voldsomt sultne

Hergeirsson forklarer finaletapet for Montenegro.

(Dagbladet): Norge - Montenegro 31-34.

Det ble ikke noe femte EM-gull til Norge på rad, et hardtkjempende og inspirert Montenegro slo de norske jentene etter fire ekstraomganger i Serbia.

Thorir Hergeirsson innrømmer at Norge tapte for et bedre lag.

- Sånn umiddelbart er det bittert å tape kampen, ingen av oss synes det er gøy. Men når vi får tenkt oss litt om, så går vi ned med hevet hode. De var bedre enn oss, de ledet store deler av kampen, og vi jobbet hardt for å finne løsninger. Det er ikke alt som fungerer like godt. Det er bittert, men jeg er stolt av spillerne, sier landslagstreneren til TV 2 etter kampslutt.

Sultne
Samtidig skryter islendingen av EM-vinnerne fra Montenegro.

- De er sultne, voldsomt sultne, og det er nok det som bikker det. I tillegg er de utrolig samspilte, de spiller sammen hver eneste dag. Det er et fryktelig bra håndballag, fra en håndballkultur, sier han.

Syv av seksten spillere på Montenegro spiller sammen på klubblaget Budocnost.

Kaptein Karoline Dyhre Breivang sier det aldri er noe gøy å tape finaler, selv om hun er godt vant med å vinne dem.

- Det var en tett og spennende kamp for publikum, men vi er selvfølgelig skuffet over at vi ikke klarer å dra det i land. Vi klarer ikke nå opp på det nivået vi vet vi kan, og setter ikke nok av sjansene våre, sier Dyhre Breivang.

Små marginer
Ida Alstad scoret elleve mål for Norge i finalen, og sørget nesten på egen hånd for at det ble ekstraomganger etter dramatiske sluttminutter.

- Jeg syns vi kjemper godt hele kampen, men det er vanskelig, jeg føler vi er hakket bak hele veien. Det er en skikkelig kamp, men Montenegro er litt bedre i dag, sier Alstad til TV 2.

- Det er små marginer, det er få mål på slutten som avgjør da vi må gamble litt, sier hun.