- De er syke, de er gale. Er de gud?

Pappa Semenya på krigsstien.

HAR GÅTT I DEKNING: Caster Semenya har avlyst alle avtaler og gjemt seg for offentligheten etter oppslagene om at hun er tvekjønnet. Foto: EPA/KIM LUDBROOK
HAR GÅTT I DEKNING: Caster Semenya har avlyst alle avtaler og gjemt seg for offentligheten etter oppslagene om at hun er tvekjønnet. Foto: EPA/KIM LUDBROOK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Mens en hel verden diskuterer om hun er mann, kvinne eller begge deler, har Caster Semenya selv gått i dekning etter de siste dagers hardkjør. 18-åringen fra Sør-Afrika trakk seg i går fra et fire kilometers terrengløp i Pretoria, og har avlyst alle avtaler og intervjuer.

En talskvinne for det nasjonale friidrettsforbundet sier de er bekymret for Semenyas mentale helsetilstand.

- Hun snakker med psykologer hver dag, som forsøker å hjelpe henne gjennom det hun nå opplever. Vi er bekymret for henne, sier Phiwe Mlangeni-Tsholetsane ifølge The Guardian.

Hun avviser imidlertid rykter om at Semenya er suicidal.

- Hun har ikke nevnt selvmord. Hun er en ekstremt sterk og målbevisst ung kvinne. Men de siste dagene har vært fryktelig vanskelige.

Pappa er rasende

Sør-Afrika har raslet med sablene etter at Sydney Morning Herald skrev at Semenya har både mannlige og kvinnelige kjønnsorganger, og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) fulgte opp med å slå fast at «det er klart at hun er en kvinne, men kanskje ikke 100 prosent.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer