- De er to tullinger

Norges Bokseforbund håper Chisora og Haye blir knallhardt straffet.

(Dagbladet): Dereck Chisora gjorde sitt for å hisse opp stemningen før kampen mot Vitalj Klitschko. På innveiingen klapset ham Klitschko i ansiktet, og like før kampen begynte lørdag spyttet han vann i ansiktet på storebror Wladimir.

Chisora tapte først så kampen poeng, men på pressekonferansen etter kampen havnet han i et vilt basketak med David Haye.

President i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, reagerer kraftig på slosskampen mellom de to britene, og håper de blir knallhardt straffet av det engelske bokseforbundet.

- Det er helt uakseptabelt, det som skjedde mellom de to. Det tyder på at det er to tullinger som opptrer, sier Slåke oppgitt.

Hype Han har lest rykter om at basketaket var iscenesatt for å skape oppmerksomhet rundt en eventuell kamp mellom Haye og Chisora senere i år.

- Det er flere som spekulerer i det, men slik hype er uansett ikke akseptabelt, sier Slåke.

Han mener boksesporten har vært skånet for slike hendelser siden Muhammed Ali og Joe Fraziers tid.

KRANGLET: Dereck Chisora kranglet også med David Hayes manager Adam Booth etter at Haye sporløst forsvant. Foto: AFP Photo / Claus  Hergot / Scanpix
KRANGLET: Dereck Chisora kranglet også med David Hayes manager Adam Booth etter at Haye sporløst forsvant. Foto: AFP Photo / Claus Hergot / Scanpix Vis mer

- Vi har heldgivis vært skåna for sånt, og har vært det i lang tid. Vi må tilbake til Alis tid at det var slike ufinheter. Hvis du ser på Oscar de la Hoya og «Pacman» (Manny Pacquiao, journ. anm) oppfører de seg som idrettsfolk og gentlemen overfor motstandere etter kamper, sier Slåke.

Han har ikke noe spesielt forhold til Chisora, men David Haye har han aldri hatt sansen for.

- Haye har jo tidligere vist at han er svær i kjeften, men når det kommer til boksinga er han feig. Han rygger og rygger. Han er ikke min type, verken i oppførsel eller i ringen, sier Slåke.

Nå håper han at Haye og Chisora blir knallhardt straffet.

- Jeg håper det engelske forbundet gir dem saftige bøter eller utestengelse. Sett fra vårt ståsted er det som skjedde totalt uakseptabelt.

Livstid? Og straffet blir de nok.

Ifølge The Telegraph prøver det tyske bokseforbundet å få de to britene utestengt på livstid for bråket. De skal også ha kontaktet det engelske forbundet der de skal ha bedt om at Chisoras lisens skal bli inndratt.

SPYTTET: Dereck Chisora spytter vann i ansiktet på Wladimir Klitschko før kampen. Foto: Reuters / Michael Dalder / Scanpix
SPYTTET: Dereck Chisora spytter vann i ansiktet på Wladimir Klitschko før kampen. Foto: Reuters / Michael Dalder / Scanpix Vis mer

Politiet ble tilkalt til åstedet og har startet etterforskning for grovt overfall, noe som kan resultere i maksimum ti års fengelsstraff i Tyskland.

Chisora ble anholdt av politiet søndag morgen på flyplassen i München, men ble senere løslatt etter å ha blitt avhørt i nærmere syv timer.

Får ikke tak i Haye Sjefen for det britiske bokseforbundet, Robert Smith, sier at både Haye og Chisora må møte for et disiplinærkomité, og han gjorde det ifølge The Guardian relativt klart at de begge ville bli straffet.

Trolig får de begge en klekkelig bot, samt en suspensjon på minst seks måneder.

SLO: Chisora slo Vitali i ansiktet på innveiinga. Foto: EPA / Marc Mueller / Scanpix
SLO: Chisora slo Vitali i ansiktet på innveiinga. Foto: EPA / Marc Mueller / Scanpix Vis mer

Tysk politi har fremdeles ikke fått kontakt med David Haye, men ønsker å avhøre den tidligere tungvektsbokseren for å høre hans versjon av saken.

- Vi vet ikke hvor Haye er, men vi vil gjerne snakke med ham om hva som skjedde. Det er ikke snakk om å sikte han, vi vil bare høre hans versjon av hva som skjedde. Kanskje Haye har dratt hjem, og da må vi kanskje snakke med kollegene hans i England, sier pressesjef for München-politiet Gottfried Schlicht.

Biting og kyssing Chisora ankom London natt til søndag, men han ville ikke uttale seg om saken. Han har tidligere blitt dømt for en rekke forseelser, blant annet angrep på en politibetjent og angrep på en tidligere kjæreste. Han har også blitt tatt for å ha et ulovlig våpen, ifølge The Guardian.

Han har også fått flere bøter for oppførsel før boksekamper. Tidligere har han både kysset og bitt motstandere før kampene.

VANT: Vitali Klitschko vant kampen på poeng. Foto: EPA / Marc Mueller / Scanpix
VANT: Vitali Klitschko vant kampen på poeng. Foto: EPA / Marc Mueller / Scanpix Vis mer