FRATATTT KAPTEINSBÅNDET: John Terry hører på sjefen, Fabio Capello, under siste trening før Egypt-kampen i kveld. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth
FRATATTT KAPTEINSBÅNDET: John Terry hører på sjefen, Fabio Capello, under siste trening før Egypt-kampen i kveld. Foto: AP/Kirsty WigglesworthVis mer

- De er unge og rike. Det er problemet

Fabio Capello om Terry- og Cole-skandalene.

|||

Fabio Capello vil ikke tolerere noen utenomsportslige sidesprang av de engelske spillerne i oppkjøringen til VM.

Forsidene på engelske tabloidaviser har vært preget av John Terry, Wayne Bridge og Ashley Cole den siste tiden.

Terry mistet det engelske kapteinsbindet fordi han var utro med Bridges ekskjæreste, mens Coles angivelige sidesprang resulterte i at kona Cheryl forlot ham.

Slikt vil Capello ha en slutt på. Under 100 dager før VM i Sør-Afrika sparkes i gang, advarer italieneren dem som forsøker å kuppe spalteplassen for andre ting enn fotballferdighetene.

- Det er viktige spillere, og de må gå foran som eksempler for barn, unge og fans. De må trå varsomt og ofre visse ting. Dersom det dukker opp problemer må vi se på hva vi skal gjøre med det, sier Capello.

At spillere slår ut håret, er imidlertid ikke noe nytt for Capello.

- De er unge og rike. Det er problemet. Men ikke bare her, også i Italia, Spania og Tyskland der fotball er viktig, sier Capello.

Steven Gerrard støtter sjefen som ønsker ro i rekkene under oppkjøringen.

- VM er like rundt hjørnet, og det er fotball vi må konsentrere oss om. Manageren (Capello) ga oss klar beskjed da landslaget møttes, selv om vi vet dette fra før. Vi er voksne rollemodeller, sier Gerrard.

(NTB-AFP)