Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De er vel redde for at favorittene skal falle fra, og for seertallene

Jacobsen om avlysningen.

ENESTE NORDMANN SOM HOPPET:   Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ENESTE NORDMANN SOM HOPPET: Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): For første gang i historien ble det første rennet i Hoppuka avlyst. Det vil bli forsøkt avviklet i morgen.

Vinden og snøen i tyske Oberstdorf ble rett og slett for farlig, mente juryen.

Anders Jacobsen var eneste nordmann som hoppet. Han landet på 127,5 meter. Rennet ble utsatt flere ganger. Da det først kom i gang, ble det ventning og utsettelser da også.

- Det var krevende å være på toppen. Men det handler om å tenke positivt. Jeg spiste litt sjokolade, forteller Jacobsen.

- Redd for verdien Rennet varte og rakk. Til slutt måtte juryen kaste kortene, med 24.500 tilskuere på plass i Schattenbergbakken.

- De var vel redde for verdien av Hoppuka, sier Jacobsen.

- Med varierende forhold kunne favoritter falt fra. Og da ville de ikke hatt de samme seertallene utover i Hoppuka. Det er i alle fall min vurdering.

Vinden kom fra alle retninger. Omkvedet i bakken etterpå var at det var riktig å avlyse. Jacobsen hadde helst sett at juryen gjorde det tidligere.

- For meg har det ikke noe å si. Jeg er uansett ikke en av favorittene. Dette handler om TV-rettigheter, sponsorer og salg av glühwein i bakken, sier han og smiler.

Forsvarlig Jacobsen satte selv utfor i en liten periode da det var forsvarlig.

- Jeg pratet med Alex (Alexander Stöckl) på callingen. Han sa det var fantatiske forhold. Da var det bare å banke til.

Jacobsen sier at det ikke er noe problem å hoppe i 12 sekundmeters vind, så lenge vinden er jevn. Men når den kommer fra alle kanter, går det ikke. Som i Oberstdorf i dag.

- Å hente folk som har falt med helikopter er heller ikke bra for sporten, illustrerer Jacobsen.

Favoritt Verdenscupleder Anders Fannemel var blant favorittene i dagens renn.

Han sier:

- Forholdene ble litt for vanskelig til å gjennomføre renn. Dessverre. Vinden var sterk over kulen. I kombinasjon med snøvær ble det vanskelig.

- Jeg vet det er lett å kritisere. Men de som sitter i juryen har mange forhold de skal ta hensyn til, sier Norges sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Vi får heldigvis en ny sjanse i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media