- De er voldspøbler, ikke fotballsupportere

NFF har ansatt sikkerhetsrådgiver.

SIKKERHETSSJEF: Geir Ellefsen er ansatt som senior sikkerhetsrådgiver av Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund. Den tidligere politimannen skal ha kontor på Ullevaal stadion.  Alle foto: Bjørn Langsem
SIKKERHETSSJEF: Geir Ellefsen er ansatt som senior sikkerhetsrådgiver av Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund. Den tidligere politimannen skal ha kontor på Ullevaal stadion. Alle foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Geir Ellefsen hadde sin siste arbeidsdag som politioverbetjent ved etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon i Oslo på mandag. Onsdag startet han i en ny stilling som senior sikkerhetsrådgiver for Norges fotballforbund og Norsk Toppfotball.

Stillingsinstruksen er tredelt: Han skal reise landet rundt og hjelpe toppklubbene med sikkerheten i forbindelse med arrangement av fotballkamper. Han skal fortsette som sikkerhetsansvarlig for landslaget slik han allerede har vært i 15 år, og han skal jobbe med såkalte risikosupportere.

Den nye sikkerhetsstillingen i norsk fotball ble opprettet for flere måneder siden. En tragisk tilfeldighet ville det likevel slik at temaet ble aktualisert da en 43-årig Djurgården-supporter døde etter et sammenstøt med Helsingborg-supportere under den svenske sesongåpningen i helga.

I etterkant spør mange om dette også kunne skjedd i Norge.

- Det kunne skjedd hvor som helst. Det er viktig å huske at enhver voldsutøvesle mot et annet menneske kan få så tragisk utfall. Det kan skje på Karl Johan en natt, eller det kan skje på en bygdefest hvis du slår ned en person og han lander på en fortauskant eller en stein, sier Ellefsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer