<strong>HASTEOPERERT:</strong> Maria Komissarova ble hastet til sykehus etter fallet i Sotsji. President Vladmir Putin besøkte utøveren. Foto: NTB Scanpix
HASTEOPERERT: Maria Komissarova ble hastet til sykehus etter fallet i Sotsji. President Vladmir Putin besøkte utøveren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De få centimeterne på den grønne plenen, gir Maria (25) nytt håp etter skaden

898 dager har gått siden Maria Komissarova falt og brakk ryggen under OL på hjemmebane. - Du kommer aldri til å gå igjen, var legenes dom. Komissarova har aldri gitt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Min drøm er å ta 2-3 steg igjen, sier Komissarova til Dagbladets søsteravis Expressen, som har en stor sak på den russiske fristilkjøreren i dag.

For tre uker siden postet hun et video på Instagram. På den grønne plenen på hennes nye bosted i Marbella, krabbet den russiske jenta bittelitt framover. Med god hjelp av overkroppen.

I seg selv er de få centimeterne en bagatell, men for Komissarova var det håpet og følelsen som får henne til å kjempe videre.

- Når man egentlig ikke gjør noen særlig framskritt, er det de små skrittene som gjør at man orker å kjempe videre. Min drøm er egentlig å kunne ta et par skritt, forteller hun til Expressen:

Falt i trening

Skru klokka 898 dager tilbake. Den russiske bjørnen har brukt i underkant av 300 milliarder kroner på få Sotsji til å skinne i 16 dager i februar. Verdens beste vinterutøvere kjempe om heder, medaljer og en plass i historiebøkene.

Blant dem var Maria Komissarova.

Men for den russiske skicrosskjøreren var moroa over før den hadde startet.

Fristilsbakken i Sotsji var i overkant røff de første dagene. Den russiske utøveren var den det gikk hardest utover.

Hun falt stygt og brakk ryggen på trening. Hun ble hastet til sykehus, Vladimir Putin kom på besøk og hun gjennomgikk en seks og en halv time lang hasteoperasjon i OL-byen samme kveld. Maratonoperasjonen var ikke nok for Maria, som siden ble flyttet til Tyskland for flere inngrep. Uten at førligheten i beina lot seg redde.

En kamp

Давно не было фото с #тренировки Теперь мой инструктор Леша #keepfightingmaria 💪

A photo posted by Maria Komissarova (@komissarova_maria) on

I dag har Komissarova flyttet til den spanske solkysten. På Marbella fortsetter hun kampen. En kamp som har gått konstant siden fallet, og ifølge Expressen har kostet mye penger.

Grunnen til at Komissarova og mannen valgte Marbella, var den russiske doktoren Jevgenij Blums, skriver Expressen.

Han lovet henne at hun skulle være bra igjen etter ett år. Det har gått to år nå, og hun har mistet troa på mannen som lovet henne en forandring.

25-åringen går dit fortsatt, men det meste av treningen foregår sammen med kjæresten Alexij.

Hun håper å finne en ny spesialist hun kan fortette å trene hos, og har kontakt med flere leger rundt om i Europa. Tyskland er drømmen.

Og de få centimeterne på plenen, ga henne smaken på livet hun drømmer om hver natt. Med dans og endeløse fjell med puddersnø.

Til Expressen sier hun:

- Hver dag ser jeg mennesker som kan kan leve livet fullt ut. Jeg vil være som dem. Jeg vil ikke sitte i rullestol resten av livet. Vi får se hvordan det går, jeg kommer i hvert fall aldri til å gi opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer