- De faller sammen og nusser hverandre

Magisk Stabæk-minutt overrasket TV 2-profil.

• LSK - Stabæk 0-2 (0-2)

(Dagbladet): Ett magisk Stabæk-minutt var nok til å vinne 2-0 borte mot Lillestrøm på Åråsen.

EFFEKTIVE: Stabæk scoret to mål mot LSK på ett minutt rett før pause. - Det er goal etter goal, det er mål etter mål. Det skjer så ofte. Stabæk viser en storhet og en ro, sa TV 2-profil Ivar Hoff på direkten i FotballXtra. Foto: C More/Scanpix
EFFEKTIVE: Stabæk scoret to mål mot LSK på ett minutt rett før pause. - Det er goal etter goal, det er mål etter mål. Det skjer så ofte. Stabæk viser en storhet og en ro, sa TV 2-profil Ivar Hoff på direkten i FotballXtra. Foto: C More/Scanpix Vis mer

Etter 44:05 fikset Ernest Asante 1-0 til gjestene.

Nøyaktig minuttet seinere - ett minutt på overtid i første omgang - kom 2-0 etter et pent skudd av Kamal Issah.

Samtidig som TV 2-ekspert Ivar Hoff kommentarte det første målet i FotballXtra smalt det på nytt.

- Det skuddet går rett inn i goalen. Det er ikke annullert! Spillerne faller sammen og nusser hverandre. Det er goal etter goal, det er mål etter mål. Det skjer så ofte. Stabæk viser en storhet og en ro, sa Hoff på direkten.

- Tungt Etter tapet står LSK med fattige to poeng etter fire serierunder. Stabæk har solide sju poeng.

- Det var en tung dag. Vi hang greit med til de to scoringene. 2. omgang var rett og slett dårlig, sier LSK-trener Runar Kristinsson til C More etter kampen.

Stabæk-trener Bob Bradley sa følgende:

- Det var en god gjennomkjøring. Vi skulle gjerne drept kampen med et tredje mål i annen omgang, sier Bradley til C More.

Annullert scoring Det ble en relativt rolig åpning på kampen - men gjestene fra Stabæk satte ballen i nettet etter 13 minutter. Angriperen Adama Diomandé pirket ballen i mål fra tre-fire meter etter en retur, men assistentdommer var raskt oppe med flagget og vinket for offside.

Erling Knudtzon fikk LSKs største mulighet i 1. omgang. Angriperen vendte opp på 8-9 meter og banket ballen i tverrliggeren. Nære for spissen.

Bare minuttet før pause løsnet det skikkelig for gjestene.

To raske Først scoret Stabæk etter en kort corner. Birger Solberg Meling la deretter ballen inn foran mål til Ernest Asante som satte inn 1-0 fra 10-11 meter.

Bare sekunder seinere doblet Kamal Issah til 2-0 for bortelaget med et vakkert skudd i hjørnet fra 16 meter.

Dermed måtte LSK gå inn i garderoben til pause til lett piping fra hjemmefansen på tribunen.

- Det var et skikkelig slag i trynet. Vi glipper i markeringen og gjør noen dumme feil, sa LSK-kaptein Frode Kippe til C More i pausa.

I annen omgang hadde begge lagene sjanser til å score - men omgangen endte uten mål. Stabæk ble trolig snytt for et straffespark etter 86 minutter da Adama Diomandé ble felt alene med keeper - men dommer Svein Erik Edvartsen lot spillet fortsette.

Eliteserien fotball menn:

Haugesund-Molde 0-0, Lillestrøm-Stabæk 0-2, Sarpsborg-Bodø/Glimt 2-2, Strømsgodset-Sandefjord 3-2.