- De får dårlig samvittighet om de unner seg en bolle.

Som en av Norges mest lovende langrennsløpere har Liv-Miriam Nordtømme (19) sjøl kontaktet norske langrennsjenter og bedt dem slutte å slanke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet i går sto landslagsveteran Hilde Gjermundshaug Pedersen (39) hjemme på kjøkkenet og bakte boller og advarte mot en ny slanketrend blant unge norske skijenter som er på vei til å ta steget opp til internasjonalt nivå. Liv-Miriam Nordtømme kjenner igjen det GP advarer mot. Steinkjer-jenta er på Skiforbundets juniorlandslag og går jevnlig renn i Norges-cupen, som samler de fleste av de nestbeste norske langrennsjentene.

Sjøl har hun ikke problemer med vekta.

- Jeg har alltid vært lita og lett, sier hun.

Men hun vet om flere langrennsjenter som i det siste har slanket seg så mye at hun har fryktet at noe er galt. Derfor har hun valgt å ta kontakt.

- Ja, det har jeg gjort. Og det var ikke så veldig vanskelig. Man bør gjør det man kan for å hjelpe folk tilbake på rett kjøl, sier Nordtømme til Dagbladet.

Mange historier

Nordtømme forteller at slanking er et hett tema blant de yngre jentene i skimiljøet.

- Det er tilfeller der jenter er blitt mye tynnere. Historiene florerer. Det er langrennsjenter som teller kalorier, ikke unner seg godteri og får dårlig samvittighet om de unner seg en bolle, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer