Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De fattige mot de rike

De er naboer på toppen av tabellen. Mer har ikke Rosenborg og Stabæk felles. I morgen kveld møtes de på Nadderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEKKESTUA/TRONDHEIM (Dagbladet): To scener fra i går ettermiddag, fanget av Dagbladets fotografer, illustrerer forskjellen mellom nummer en og to på tabellen.

I Trondheim fulgte Åge Hareide og Rune Bratseth spent trekningen til andre kvalikrunde i Champions Leauge. De tillot seg lett jubel da det ble klart at Rosenborg møter vinneren av kampen mellom hviterussiske BATE Borisov og irske Bohemians. Veien til de gjeveste kampene og 50-60 millioner kroner i bonus, ble med ett noe lettere. På treninga etterpå var tonen munter blant godt voksne fotballstjerner.

Tidligere på dagen hadde likningstallene fra fjoråret kommet. De viser at Christer Basma dro inn 2,4 millioner kroner i fjor. Erik Hoftun 2,3 millioner.

Konkurstruet

På Stabæk-treninga satt alvorstunge spillere - blant dem seks juniorer og to førsteårsseniorer - med bøyde hoder i midtsirkelen og hørte på administrerende direktør Gudbrand Fossbråten. Han kunne fortelle at to av kreditorene stadig nektet å gå med på den frivillige betalingsordningen der fristen utgikk ved midnatt. En sammenbitt trener Gaute Larsen lyttet taust til Fossbråtens redegjørelse. Konkurs unngås trolig, men økonomien forblir pillråtten fram til en emisjon seinere i sommer etter planen skal hente inn 15 millioner kroner til å nedbetale gjeld.

Slik er hverdagen hos Norges to beste lag.

- Jeg skjønner alvoret, men har vært hovedtrener her i snart to år og har blitt nesten immun mot økonomiske problemer, sier Larsen.

I vinter gikk Stabæk-spillerne med på kraftige lønnskutt.

Irriterende

- Det var irriterende da det skjedde. Nå er det gått over. Ikke noe vi kan gjøre med dette likevel, sier Tryggvi Gudmundsson.

Kaptein Martin Andresen er enig, og gleder seg til toppkampen i morgen - vel vitende om at Stabæk er laget Rosenborg avgir desidert flest poeng mot på bortebane. Siden opprykket i 1995 har Rosenborg bare vunnet to av ni kamper.

- Vi kan ta dem i morgen også, men det er umulig å ta igjen RBK på tabellen, sier Andresen.

Vinner suverent

Han tror avstanden mellom RBK og de andre bare vil øke til RBK vinner med 20 poeng eller mer.

- Det kan godt hende, ja. De avgir nok noen poeng rundt Champions League, men samtidig er jo vi andre lagene så jevne, og driver og tar poeng fra hverandre hele tida, sier han.

Statistikken viser at Rosenborg er på god vei. Siden 14-lagsserien ble innført i 1995, har Rosenborg vunnet seriegull med denne seiersmarginen bak til lag nummer to:

02: Seks poeng til Molde 01: Ett poeng til Lillestrøm. 00: Sju til Brann. 99: Seks poeng til Molde. 98: Ni poeng til Molde. 97: 11 poeng til Brann. 96: 13 poeng til LSK. 95: 15 poeng til Molde

Fornøyde likevel

Tross knusende underlegenhet for trønderne, mener både Andresen og trener Gaute Larsen at Stabæk har grunn til å være like fornøyde med sesongstarten som Rosenborg.

- Ja, vi har opprettholdt det sportslige nivået til tross for at vi har mistet klassespillere hele veien, sier Andresen.

De siste to sesongene har Stabæk mistet ti spillere på førsteelleveren. Andresen er derfor overrasket over sølvplassen så langt.

- Jeg er overrasket, ja. Hadde du spurt meg for tre år siden, så ville jeg aldri trodd at vi kunne miste så mange spillere og ligge på andreplass på tabellen.

IDYLL: Rosenborg-spillerne trente i går vel vitende om at lommeboka kan bli enda feitere med ny Champions League-suksess.