Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De fikk beskjed om å gå innover og skyte

Rekdal tar sin del av æren for to skudd i krysset.

(Dagbladet): Fredrikstad - Aalesund 1-3 (0-2).

Aalesund tok tre meget viktige poeng og et godt steg unna nedrykkssumpa. Samtidig tråkket de Fredrikstad godt ned i samme sump.

- Det ser stygt ut akkurat nå. Vi spiller dårlig og får ikke resultater. Da kommer vi til å rykke ned om vi ikke endrer på den statistikken, sier FFK-kaptein Jørgen Horn til TV 2 Zebra rett etter kampslutt

Aalesund-seieren ble sikret med tre langskudd - to av dem fantastiske fulltreffere i krysset. En fra Tremaine Stewarts høyrebein fra venstresida, den andre fra Michael Barrantes' venstrebein fra høyresida.

- De fikk beskjed om å gå innover å skyte, og når begge skrur den i krysset må vi være fornøyd, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Zebra.

I SKUDDET: Aalesunds jamaikaner Tremaine Stewart scorer sitt andre langskuddmål i første omgang. FFK-keeper Jon Masalin kunne gjøre fint lite med det første, men dette kunne han kanskje stoppet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I SKUDDET: Aalesunds jamaikaner Tremaine Stewart scorer sitt andre langskuddmål i første omgang. FFK-keeper Jon Masalin kunne gjøre fint lite med det første, men dette kunne han kanskje stoppet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Aalesund tok sin første borteseier denne sesongen.

- Vi scorer fantastiske mål. Vi har spilt bedre bortekamper enn dette uten å vinne. Men i dag fikk vi det viktige 2-0-målet, sier Rekdal om hvorfor det lyktes i dag.

To fra Stewart Fredrikstad gikk rett i angrep mot Aalesund, men det var bortelaget som tok en tidlig ledelse. Ballen havnet på venstresiden hos Tremaine Stewart, som dro seg inn i feltet og fra like innenfor hjørnet av 16-meteren sendte ballen i perfekt bue over FFK-keeper Jon Masalin og i høyre kryss.

— Det første målet utførte jeg perfekt: Skar inn fra venstre og satte den med høyre. Det var utrolig deilig å vinne borte, sier Stewart til NTB.

FFK stanget mot et kompakt AaFK-forsvar, og fikk ikke mye annet enn en del cornere ut av det.

Aalesund kontret med brodd, og da det var fem minutter igjen av omgangen, stakk Stewart igjen. Da FFK-forsvaret rygget og rygget inn på egen 16-meter, fikk han både tid og rom til å sikte og fyre av fra 20 meters hold, og inn i venstre hjørne.

«Speilvendt» fra Barrantes Om Stewarts første mål var et praktskudd, var ikke Michael Barrantes stort dårligere drøye ti minutter inn i andre omgang. Costaricaneren «speilvendte» scoringen - og skjøt fra høyresiden opp i venstre kryss.

Etter 68 minutter var Fredrikstad - egentlig for første gang i kampen - virkelig nær scoring. Og det to ganger på rappen:

Først fikk Zlatko Tripic et skudd reddet av et AaFK-hode. Så steg Lars Grorud, som spilte sin første hjemmekamp på Fredrikstad stadion, opp i feltet og nikket et innlegg knallhardt i tverrliggeren.

Barrantes kunne punktert kampen like etter da han kom alene mot Jon Masalin, men FFK-keeperen stoppet sjansen med en god parade.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media