Norges første hjemmetap på fire år:

- De fikk med seg dommeren

Lars Lagerbäck hadde aldri tapt på Ullevaal som Norge-sjef. Så kom Østerrike på besøk og vant 2-1. Svensken erkjenner at Norge tapte for en bedre motstander, men reagerer på dommeren.

BESEIRET: Lars Lagerbäcks uslåelige Ullevaal-rekord er en saga blott. Foto: NTB Scanpix
BESEIRET: Lars Lagerbäcks uslåelige Ullevaal-rekord er en saga blott. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Norge - Østerrike 1-2

ULLEVAAL (Dagbladet): På dagen for fire år siden ble Norge rundspilt av Tyskland og tapte 3-0 hjemme på Ullevaal. Siden har Per-Mathias Høgmo fått sparken, Lars Lagerbäck har kommet inn og gjort Ullevaal til et fort.

Men fredag fikk svensken sin første nedtur i sin norske borg da Østerrike kom på besøk i første Nations League-kamp som leder opp mot VM-sluttspillet i 2022.

Gjestene dominerte totalt i 60 minutter og ledet 2-0. Norge presset på den siste halvtimen, men fikk bare en redusering. Etter kampen var ikke Lagerbäck veldig fornøyd.

- Det er ganske lett å oppsummere. Det var et norsk landslag som ikke fungerte i 60 minutter. Det var passivt, det var ikke den samhandlingen vi skulle ha og vi var spredt over hele Norge. Det føltes sånn iblant.

Han fortsetter:

- Vi forsøkte å rette på det i pausen. De siste 30 minuttene kom det norske landslaget fram, synes jeg. Men de var veldig profesjonelle, de ramlet lett, og fikk med seg dommeren på det. Det er likevel ingen unnskyldning. Vi tapte ganske enkelt fordi vi var et dårligere lag, spesielt de første 60 minuttene. Vi får bare lade om batteriene og sørge for at vi tar revansj mot Nord-Irland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer