TIPPELIGAENS HEITESTE: Mame Biram Diouf senket Brann på egenhånd i går kveld. Nå tror alle i Molde FK at han forsvinner fra klubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
TIPPELIGAENS HEITESTE: Mame Biram Diouf senket Brann på egenhånd i går kveld. Nå tror alle i Molde FK at han forsvinner fra klubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

- De fire målene økte verdien med 10 mill.

Molde forventer at Mame forsvinner.

MOLDE (Dagbladet): Etter firemålsshowet mot Brann økte verdien på Mame Biram Diouf med ti millioner kroner.

Det hevder direktør i Molde Fotballklubb Tarje Nordstrand Jacobsen overfor Dagbladet.

Selv om direktøren er varsom med å lette på sløret innrømmer han at det nå kan være snakk om en overgangssum i størrelsesorden 30-40 millioner kroner for den giftige senegaleseren.

-?Dette blir selvfølgelig rent hypotetisk, men verdiene som har blitt nevnt er i alle fall ikke for store.

Hovedpersonen selv var ikke lite fornøyd med egen innsats i kveldssola i Molde og måtte ty til store ord for å beskrive sine herjinger på Aker Stadion.

- Dette var nok absolutt min beste kamp noen sinne for Molde. Det er slike opplevelser som gjør det vanskeligere å forlate denne byen og dette laget, sier han.

Sett av mange
Diouf er kjent for å være lite lysten på å svare på spørsmål rundt overgangssirkuset som omgir han, men han vet at en overgang nå er nært forestående.

- Vi får se når jeg kommer tilbake fra ferie. Jeg tror ikke klubbene som var her i dag blir mindre interesserte nå.

Tilstedeværende klubber på Aker Stadion skulle i går etter sigende være Lyon, Bordeaux, Twente, Udinese og Hoffenheim - blant andre.

Molde-trener Kjell Jonevret kunne ikke skjule sin begeistring for sin sorte juvel etter gårsdagens hovedkamp og kom med følgende kraftsalve mot landets spisser:

- Mame er alle norske spisser overlegen. Det er ingen tvil om at han er landets beste spiss.

- Helt vill
Tidligere Brann-kaptein Eirik Bakke hadde ingen heldig dag på jobben og måtte i all sin resignasjon innrømme at Brann ikke hadde en sjanse til å vinne i Molde i går.

- Vi hadde marginene imot oss og var ikke på nett i det hele tatt. Og så hadde de Mame da. Vi har ikke knekt den koden der enda. Han var helt vill.

Mame Biram Diouf var ikke alene om å herje på Aker Stadion i går. De resterende to delene av den senegalesiske troikaen som herjer landet for tiden var også i sitt ess i går og nå sier de rett ut at de jobber knallhardt for å slå følge med yngstemann til utlandet.

- Jeg jobber hardt hver eneste dag, på trening og i kamp, for å vise at jeg også er god nok for å spille i en større liga, sier den ett år eldre Diouf (Pape Pate) til Dagbladet.

- Tror Mame blir
Den tredje senegaleseren El-Hadji Makhtar Thioune er ikke ukjent med å gå mot strømmen og gjorde ingen unntak i går. Han tror Mame Biram Diouf blir værende i Molde.

- Jeg tror ikke dette var hans siste kamp for Molde. Og jeg tror jeg vet det. Hvis det er det så bra for han, men jeg tror det ikke.

Thioune har i alle fall ikke noe hastverk med å komme seg ut.

- Unggutta må få dra først nå så kan jeg bli her å ta seriegull med Molde før jeg drar ut, sier en glisende og jovial senegaleser til Dagbladet.

Nå drar en utslitt Mame Biram Diouf på ferie til Frankrike, vel vitende om at han har fått sin revansje mot sine kritikere som har klaget over manglende avslutningsferdigheter.

- Nå er vi ferdig med den diskusjonen. Du scorer ikke fire mål i en kamp hvis du er dårlig til å avslutte.

Hva angår ferien i Frankrike kan han kanskje bli værende - i går virket det som at Molde-publikumet tok farvel med Mame Biram Diouf.

BRANNS MARERITT: I løpet av et drøyt år har Mame Biram Diouf scoret ni mål mot Brann. Her header han inn ett av gårsdagens fire mål bak Håkon Opdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
BRANNS MARERITT: I løpet av et drøyt år har Mame Biram Diouf scoret ni mål mot Brann. Her header han inn ett av gårsdagens fire mål bak Håkon Opdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer