De fleste City-fans ville steilet over en United-tatovering på kroppen. For Mark er det et godt minne

Samlet inn 130 000 kroner for sin muskelsyke sønn.

ERKERIVALEN: Da Mark Pinder greide å få samlet inn 130 000 kroner, tatoverte han United-logoen - som lovet. Foto: Duchenne Now
ERKERIVALEN: Da Mark Pinder greide å få samlet inn 130 000 kroner, tatoverte han United-logoen - som lovet. Foto: Duchenne Now Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det byr nok enhver fotballfan imot å måtte tatovere logoen til erkerivalen på kroppen. Men for Manchester City-supporteren Mark Pinder blir det bare et godt minne.

Pinder sin sønn er født med sykdommen Duchennes muskeldystrofi - en sykdom som er arvelig og som gjør at musklene i kroppen ikke utvikler seg, og svinner hen.

Sitter i rullestol Ifølge Store norske leksikon rammer sykdommen én av 3500 gutter i Norge, og man merker først symptomene på sykdommen når man kommer i to- til fireårsalderen.

Pinders 12 år gamle sønn Kirk sitter nå i rullestol og kan ikke lenger bevege armene sine. Om ikke lenge må han trolig få operert inn stålstenger i ryggen, for å kunne holde seg oppreist, skriver Manchester Evening News.

38-åringen forteller at han gravde seg ned de første åra etter at de fant ut at sønnen led av muskelsykdommen - før han fant motivasjon til å virkelig hjelpe.

- Alt man kan gjøre er å se på at barnet ditt svekkes foran øynene på deg. Da han fikk diagnosen gravde jeg hodet ned i sanda et par år. Men så fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe, forteller Mark Pinder.

Skulle samle inn 130 000 Mark Pinder satte seg et mål om at han skulle samle inn 130 000 kroner (10 000 pund) til organisasjonen Duchenne Now, som jobber for å finansiere behandlinger for dem som er rammet av sykdommen. 

Skulle Pinders nå det målet, lovet City-supporteren å tatovere United-logen på leggen. Fra før hadde 38-åringen logoen til de lyseblå på overarmen.

Innsamlingen gikk over all forventning, og da Pinder for få dager siden nådde målet på 130 000 kroner, så bar det til en tatovør - som gjorde jobben gratis.

- Så stolt - Jeg er så stolt av å ha klart målet på 10 000 pund. Det har vært fantastisk å se hvordan samfunnet har stått sammen, og jeg er svært ydmyk over at folk som ikke kjenner meg har vist interesse for saken og donert penger, sier en rørt Mark Pinders til Manchester Evening News.

- Det hele har vært fantastisk, og støtten jeg har fått er suveren. Hele prosessen har hjulpet til med å øke fokuset og informere folk om sykdommen - som var målet med innsamlinga, sier 38-åringen videre.

Selv etter å ha nådd målet sitt, og tatovert United-logoen, fortsetter folk å donere penger til organisasjonen. Til nå har Pinder samlet inn 20 000 kroner mer enn det som var målet - og er nå oppe i 150 000 kroner.

Og det å gå rundt med en United-tatovering som City-supporter tror ikke Pinder blir et problem.

- Jeg er ganske glad for tatoveringa nå, fordi det er et godt minne om pengene jeg greide å samle inn. Før trodde jeg det kom til å bli en stor greie, men det plager det meg ikke, sier 38-åringen om sin nye legg-pynt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer