- De fleste Liverpool-supportere håper på City

Men tre av fem tabellnaboer ønsker seg United-seier.

SJOKKSEIER: Sergio Agüero scorer ett av Manchester Citys seks mål da de maltrakterte byrivalen United på Old Trafford i oktober i fjor. I kveld møtes lagene i kampen som kan avgjøre Premier League. Foto: Darren Staples,  Reuters / NTB scanpix
SJOKKSEIER: Sergio Agüero scorer ett av Manchester Citys seks mål da de maltrakterte byrivalen United på Old Trafford i oktober i fjor. I kveld møtes lagene i kampen som kan avgjøre Premier League. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): I kveld spilles seriefinalen over alle seriefinaler på Etihad Stadium i Manhcester.

Manchester United har tre poengs ledelse på byrivalene, men hvis City vinner er de foran på målforskjell før de to siste serierundene.

Det betyr at vinneren i kveld selv kan sikre seg Premier League-tittelen.

I den anledning har Dagbladet snakket med supporterlederne til fem av de seks nærmeste tabellnaboene, og spurt hvem de tror vinner. Og ikke minst - hvem de håper blir seriemester.

Arsenal Bård Heggseth, ansvarlig redaktør gunners.no:

- Jeg tror det ender 0-0 i kveld. Det står veldig mye på spill for begge lag, og det har vært pratet om denne kampen hele sesongen. Det kan bare ikke gå bra.

- Hvem vinner ligaen?

- Det er pest eller kolera, men jeg tror for så vidt på United. De har erfaringen fra disse situasjonene. City må vinne kampen, mens United kan forsvare seg til uavgjort. City har også igjen en tøff bortekamp mot Newcastle, så det er ikke sikkert de blir seriemester selv med seier i dag. Det beste ville vært om City vant i dag, og deretter tapte den neste kampen mot Newcastle. Så hadde begge fått seg en smell.

- I valget mellom pest og kolera: Hvem håper du på?

- Det er nesten et umulig spørsmål. United har jo masse fans som liker å tøffe seg hvis de vinner, mens jeg knapt kjenner noen City-supportere. Sånn sett er det greiest med City. Men jeg unner ikke Samir Nasri noe mer enn å vinne et familiemesterskap i Ludo, for å si det sånn. Så da må jeg nesten gå for United. Nasri har brent alle bruer til Arsenal.

Tottenham Petter Frydenlund, nestleder Tottenhams Venner:

- Jeg tror det blir en god kamp. City må vinne og må uansett angripe. Samtidig kommer nok ikke United til å ligge bakpå i 90 minutter. Jeg ser for meg en god og spennende kamp. Det kan bli mange mål, tror jeg.

- Hvordan ender kampen?

- Jeg tror United har rutinen som skal til i slike kamper. Er det noe de kan, er det å avgjøre viktige kamper på slutten av sesongen. Det blir utslagsgivende i form av seier eller uavgjort. Jeg tipper på uavgjort, sier Frydenlund, som dermed tror United vil innkassere ligagull nummer 20.

Han håper også at Citys pengebruk ikke gir betalt i form av Premier League-tittelen.

- Jeg har alltid hatt sympati med Manchester City, og at de kommer seg helt opp i toppen kunne vært moro, men ikke på denne måten. Det har kommet inn en sjeik som gjør at de konkurrerer på helt andre premisser enn de andre. Da får de ikke noen respekt hos meg, selv om de har hatt en fantastisk sesong. Jeg håper faktisk at de mislykkes. United har også brukt store penger, men de er opparbeidet gjennom år med gode sportslige resultater. City har bare fått masse penger over natta.

Chelsea Even Strete, leder i Chelseas norske supporterklubb:

- Jeg tror City vinner knepent. Det blir ikke mange mål, jeg tipper 1-0 eller 2-1 til City. Begge lag vil nok være ganske forsiktige.

- Blir City ligamestere med det resultatet?

- Det tror jeg. De har selvsagt en veldig vanskelig kamp i Newcastle, som har alt å spille for, men hvis City slår United får de en vitamininnsprøytning som gjør at de klarer de to siste også.

Han mener det er et sunnhetstegn at det ikke bare er de «faste» topplagene som bytter på å vinne Premier League. Da Chelsea vant sin første Premier League-tittel klaget enkelte på at de hadde kjøpt seg til suksess - slik City får høre nå - men Strete fnyser av en slik argumentasjon.

- Det synes jeg bare er tull. Det er ikke tvil om at United har hatt mye mer penger enn alle andre i årevis, som for så vidt er naturlig ettersom de er den største klubben. City har konkurrert på dårligere vilkår hele veien, og det er først de siste årene at det er blitt jevnet ut. Det er moro at det kommer opp nye lag. City har spilt mye bra fotball i år, og har fortjent å vinne ligaen. City har også noen trofaste supportere som har vært med ned på tredje nivå, og jeg unner den delen av fansen å dra hjem en ligatittel.

Liverpool Pål Christian Møller, leder i Liverpools norske supporterklubb:

- Jeg tror City vinner. De er i best form, og har fordelen av hjemmebane. Men United har rutinen, man skal aldri undervurdere dem.

- Hvem håper du vinner ligaen?

- Jeg tror de aller fleste Liverpool-supportere håper at City vinner serien. Det er i hvert fall veldig få som håper at United vinner.

- Hva med deg personlig?

- Jeg er ikke så ekstremt engasjert i det. Jeg fokuserer på laget jeg holder med, så får de holde på med sitt. Men Liverpool er fortsatt det laget som har flest troféer i England sammenlagt, og vi vil jo helst at de beholder den ledelsen. Og rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United er sterk.

Everton Helge Grunnevåg, leder for Evertons norske supporterklubb:

- Jeg tror United vinner i kveld. Jeg tror Sir Alex har gjort dette så mange ganger før at han har full kontroll. Og da tror jeg de vinner ligaen også. Vinner United i dag, så er det ingen vei tilbake.

- Men hvem håper du på?

- Personlig håper jeg United tar det. Det er konstruksjon mot tradisjon, jeg har egentlig ikke andre argumenter enn det.

Blant Everton-supportere har det vært noen bitre følelser mot United fordi Everton mistet Wayne Rooney til Old Trafford i ung alder. 

- Det er vel ikke så mye som det var for noen år siden. Personlig har jeg ikke noe Rooney-hat. Men det er nok de som har det, sier Grunnevåg.

Han mener det spiller langt større rolle at Everton og Manchester United har en felles erkerival i Liverpool.

- Ja, i aller høyeste grad. Liverpool-fansen er jo voldsomt misunnelige på dette, så sånn sett gjør det jo ingenting om United vinner. Jeg skal ut og se kampen sammen med en Liverpool- og en Untied-supporter. Det kan bli en perfekt kveld.

• Dagbladet har ikke kommet i kontakt med talsmannen for de norske Newcastle-supporterne.