Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De fleste NM vises aldri live på TV. Det skal Dagbladet gjøre noe med

- Det finnes flere hundre toppidrettsutøvere som du aldri leser om.

SKAL STIKKE SEG MER UT:  Fekting er blant idrettene i Særforbundsalliansen, som Dagbladet nå har inngått et visningssamarbeid med. Foto: NTB Scanpix
SKAL STIKKE SEG MER UT: Fekting er blant idrettene i Særforbundsalliansen, som Dagbladet nå har inngått et visningssamarbeid med. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Denne helgen arrangeres det NM i badminton på Bygdøy i Oslo. Søndagens finaler kan du se på Dagbladet.no.

Dagbladet har nemlig inngått et helt samarbeid med Særforbundsalliansen og Ullevaal Media Center. Samarbeidet går ut på at DBTV skal sende direktebilder fra en rekke norske idretter de neste månedene.

Først og fremst er det norgesmesterskap som skal sendes.

- Vi gleder oss - I norsk idrett finnes det mange hundretall toppidrettsutøvere som du aldri leser noe om. Som trener flere timer hver dag, som kjemper knallhardt, som har store ambisjoner. Vi gleder oss veldig til å vise fram noen av dem, sier Dagbladets sportsleder Lars Hojem Kvam.

- Prosjektet er viktig for oss fordi det gir oss mulighet til å dekke miljøer vi ikke akkurat renner ned til daglig. Dessuten er det toppidrett vi skal vise fram. Det kommer til å bli dramatiske øyeblikk og sterke følelser, og det bør appellere til mange seere der ute. Vi vet at mange av dem som kjemper om NM-gull i sine idretter, er sterke profiler i sitt lokalsamfunn. Nå blir det mulig å følge prestasjonen deres live hos oss, og det er vi stolte av, sier Kvam.

230 000 medlemmer Særforbundsalliansen er en sammenslutning av 15 særforbund, som totalt representerer rundt 230 000 medlemmer av den norske idrettsfamilien. Gjennom alliansen jobber disse forbundene sammen om synlighet, samarbeidsavtaler og aktivitet.   - Vi er svært godt fornøyd med å ha inngått et samarbeid med Dagbladet/DBTV og Ullevaal Media Center om direktevisning og produksjon fra viktige arrangement i regi av særforbundene. Dette vil gi oss mye bedre synlighet enn før, og seerne vil få anledning til å oppleve mange spennende idrettsøyeblikk fra idretter som normalt ikke er så ofte på TV, sier Espen Larsen, generalsekretær i Norges Badmintonforbund og leder av styringsgruppen i Særforbundsalliansen.     Søndagens finaler i badminton-NM begynner klokken 13.00.