- De fleste nordmenn hadde Danmark som favorittlag

Men bryr vi oss om dem lenger?

FORSVARER NORDENS ÆRE I VM: Forventningene til Danmark er ikke de største etter to tap på rappen i oppkjøringen. Her er derimot laget som slo Senegal 2-0 27. mai:  Nederst fra venstre: Christian Poulsen, Dennis Rommedahl, Daniel Agger, Jakob Poulsen og Mikkel Beckmann. Bakerst fra venstre: Thomas Kahlenberg, Simon Kjær, Simon Poulsen, Kim Christensen, Jon Dahl Tomasson og William Kvist. AP Photo / POLFOTO, Finn Frandsen
FORSVARER NORDENS ÆRE I VM: Forventningene til Danmark er ikke de største etter to tap på rappen i oppkjøringen. Her er derimot laget som slo Senegal 2-0 27. mai: Nederst fra venstre: Christian Poulsen, Dennis Rommedahl, Daniel Agger, Jakob Poulsen og Mikkel Beckmann. Bakerst fra venstre: Thomas Kahlenberg, Simon Kjær, Simon Poulsen, Kim Christensen, Jon Dahl Tomasson og William Kvist. AP Photo / POLFOTO, Finn Frandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En virussyk Morten Olsen er beskrivende for tilstanden i det danske landslaget én dag før VM i Sør-Afrika sparkes i gang:

Et rufsete dansk mannskap har gått på tap i de to siste oppkjøringskampene, mot Sør-Afrika og Australia, mens nøkkelspiller Nicklas Bendtner er tvilsom til åpningsmatchen mot Nederland.

At Arsenal-reserven Bendtner er lagets største profil forteller kanskje også noe om mangelen på stjerner og X-faktor hos Danmark - i motsetning til da spillere som Michael Laudrup, Preben Elkjær, Frank Arnesen, Jesper Olsen og Brian Laudrup spilte seg inn i hjertene til mange nordmenn.

Nå virker kjærlighetsforholdet til dansk fotball å ha rustet.

Vant norske hjerter Medieinteressen og oppmerksomheten rundt Danmark har vært liten her til lands i forkant av VM. Det er lett å få inntrykk av at de færreste vil savne danskene om det blir en tidlig exit fra mesterskapet, der de er i gruppe med Nederland, Japan og Kamerun.

Arne Scheie tror imidlertid mange fotballinteresserte nordmenn fortsatt har et godt øye til Danmark.

- Det er mange som bryr seg om Danmark. Men for det store norske publikum mangler de personligheter, og de har ikke vært gode i oppkjøringen. Dessuten er verden blitt mye mindre. Nå kan folk se fotball fra alle verdenshjørner, og det er mer som skal til for å vinne norske fotballhjerter før et VM, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer