SLÅR TILBAKE: Calle Halfvarsson er ikke redd for å ta en duell mot Petter Northug, både i og utenfor skiløypen. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta / NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Calle Halfvarsson er ikke redd for å ta en duell mot Petter Northug, både i og utenfor skiløypen. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta / NTB ScanpixVis mer

- De fleste synes det er kult at jeg tør å stå imot Petter Northug

Og Calle Halfvarsson er overbevist om at han kan slå nordmannen neste sesong.

(Dagbladet) På stafetten under VM i Val di Fiemme gikk Calle Halfvarsson siste etappen for Sverige, men selv om han gikk offensivt ut på forhånd hadde han ikke sjans mot Petter Northug.

Halfvarsson mente Northug holdt på å slippe i siste bakken, men Northug mente svensken hadde guttedømmer hvis han trodde han kunne slå han.

I et intervju med svenske Ex
pressen sier Halfvarsson at han liker å duellere mot Northug, og all oppmerksomheten det fører med seg.

- Ja, jeg synes det er gøy når det blir dueller og at det snakkes om. Mange ville nok ha blitt nervøse og fått et nervøst sammenbrudd etter alt pressen skrev om duellen, og om hva som blir sagt om hverandre. Men når Petter sier noe om meg, synes jeg det bare er gøy. Jeg ser på det som en ekstra motivasjon for å slå ham, sier han til avisen.

Tar igjen på Northug Halfvarsson forteller at de fleste synes det er bra at han tar igjen på den munnrappe skistjernen.

- De fleste synes det er flott at det er noen som tør å stå imot Petter. Sånn må det være. Ikke alle kan kaste seg ned og kjøre med hodet mellom skuldrene og være redd for å få motstand, sier han.

- Jeg tror også Petter er glad for at noen tar igjen på han. Hvis han bare hadde blitt ignorert hadde det ikke vært noe gøy. Petter har lov til å være cocky når han er så god som han er, og alt han sier og gjør er med på å skape mer oppmerksomhet rundt sporten. Blant svenskene er han både elsket og hatet, men noen synes han til tider går litt for langt.

Han er ikke redd for å ta opp kampen mot Northug, også utenfor skiløypene.

- Jeg har alltid vært litt sånn som han er. Uansett hva det har handlet om har jeg vært litt cocky.

Vil slå nordmannen Halfvarsson skal nå legge seg i hardtrening, og er sikker på at han kan slå Northug neste sesong.

- Det tror jeg absolutt at jeg kan klare. Det håpet gir jeg aldri opp.

Men at han har Northug i tankene når han er ute og trener aviser svensken.

- Det er ikke sikkert det at det er han man møter på den siste etappen i OL. Norge er kanskje hektet av og man møter noen raske russere i stedet. Så det er ikke alltid jeg går rundt og tenker på ham. Det er faktisk ganske sjelden jeg tenker på ham, haha, sier Halfvarsson til Expressen.