- De forguder meg på grunn av målet mot engelskmennene

Maradona-mania i Skottland.

(Dagbladet.no): Onsdag sparkes Diego Armando Maradonas (48) landslagstrenerkarriere i gang, med en privatlandskamp mot Skottland.

 
I går ble han og resten av det argentinske stjernegalleriet ønsket varmt velkommen på skotsk jord. Det ble selvfølgelig et sirkus uten like.

Sirkus Armando Maradona.

Fornøyd trener

Hovedpersonen sjøl ønsket riktignok ikke å svare så mye mer enn «Contento» (tilfreds) - på spørsmål om hvordan han trives i Skottland.

Men tidligere har han reflektert over betydningen av den famøse «Guds hånd-scoring», som kom mot skottenes erkerivaler, England, i 1986.

- Jeg skal til et land hvor de tilber meg på grunn av målet mot engelskmennene. De kommer til å behandle oss godt, sa Maradona, ifølge DailyRecord.co.uk.

Har et vanskelig utgangspunkt 

SIRKUS ARMANDO: Mange hender, bare én Guds hånd. Diego Armando Maradona landet i går på skotsk jord, og det gikk ikke upåaktet hen. Foto: DAVID MOIR/REUTERS/SCANPIX
SIRKUS ARMANDO: Mange hender, bare én Guds hånd. Diego Armando Maradona landet i går på skotsk jord, og det gikk ikke upåaktet hen. Foto: DAVID MOIR/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Med «målet mot engelskmennene» mener han selvfølgelig målet han satte inn med hånda mot England, i kvartfinalen under Mexico-VM i 1986.

Da han etterpå fulgte opp med å si at målet ble besørget av «Guds hånd», irriterte han mange engelskmenn - samtidig som han helt sikkert fikk en del nye skotske venner.

Nå gjenstår det å se om Maradona er like gudbenådet som trener som som spiller, og første inntrykk får vi altså på Hampden Park om to dager.

Tross at denne ukas test bare er en treningskamp, har Maradona en jobb å gjøre: Han må overbevise skeptikerne om at han kan løfte Argentina, som har slitt i VM-kvaliken til nå.

- De forguder meg på grunn av målet mot engelskmennene
TOMÅLSSCORER: Diego Maradona scoret begge målene da Argentina slo England 2-1 i kvartfinalen under VM i 1986.